Hlavní obsah

Finále play off volejbalistek znovu obstará souboj mezi Prostějovem a Olympem

Ženské volejbalové finále bude třetím rokem v řadě stejné. Jasného favorita a mistrovský tým posledních pěti ligových sezón Prostějov vyzvou hráčky Olympu Praha, které ve čtvrtečním čtvrtém duelu semifinálové série play off zvítězily v Olomouci 3:2 na sety a celou sérii tak vyhrály 3:1 na zápasy.

Článek

Prostějov přes KP Brno postoupil v nejkratším možném termínu už ve středu, zato série Olympu s Olomoucí nabírala na obrátkách. V Praze-Vršovicích se zrodily dva výsledky 3:0, přičemž první duel vyhrál domácí tým a druhý Hanačky.

V Olomouci se už odehrály dvě pětisetové bitvy. A obě zvládl lépe Olymp. Rozhodující třetí bod přidal ve čtvrtek po nejtěsnější výhře v posledním setu 15:13. Olomouc prohraný zápas mohl mrzet o to víc, že při mečbolu soupeřek zkazila servis.

"V neděli jsme doma dostali takovou 'kládu', že jsme byli rozpačití. Ale včera jsme zvládli tie break a dneska taky. Že tady dvakrát vyhrajeme, o tom jsem ani nesnil," řekl ČTK trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Finále začne 12. dubna

Finále mezi Prostějovem a Olympem začne 12. dubna na Moravě, hrát se bude na tři vítězství. Pražanky budou v roli outsidera, letos však už dokázaly domácí ligové suverénky přehrát. Na konci února v Praze v rámci nadstavby zvítězily 3:1.

"Jde to je porazit, ale je to téměř nemožné. V sérii tak maximálně jednou. Ale nevzdáváme se. Už máme splněno, byli jsme i ve finále Českého poháru," připomněl Mitáč.

Volejbalistky Olomouce mají šanci zopakovat loňské bronzové medaile, s Brnem rozehrají sérii jen na dvě výhry 10. dubna.

Semifinále play off extraligy volejbalistek - 4. zápas:
Olomouc - Olymp Praha 2:3 (21, -22, 22, -19, -13)
Nejvíce bodů: Rutarová 15, Napolitano Šenková a Tomašeková po 14 - Mlejnková 25, Hodanová 15, Kvapilová 11. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: