Hlavní obsah

Vítkovice si po výhře 10:6 nad Mladou Boleslaví zahrají superfinále

Ostrava

Florbalisté mistrovských Vítkovic porazili v šestém semifinálovém duelu extraligy před vlastními diváky Mladou Boleslav 10:6. Celou sérii tak ovládli 4:2 na zápasy a budou v superfinále obhajovat titul. Dvěma góly a třemi přihrávkami přispěl k triumfu Ostravanů Lukáš Hrubý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto.

Článek

V boji o zlato se v neděli 13. dubna střetnou v pražské O2 areně s Tatranem Střešovice. Vítkovice budou útočit na šestý triumf, Střešovice už na šestnáctý. Jisté je, že ani 21. ročník nejvyšší soutěže nepozná žádného jiného vítěze. Mladá Boleslav skončila třetí.

Vítkovice před 612 diváky v hale Dubina vedly 4:0 a 7:1, ale protivník se nevzdal a čtyřmi góly za sebou se vrátil do zápasu. Obhájce titulu už si ale postup nenechal vzít.

"Série se lámala ve třetím zápase, kdy jsme svojí laxností a pasivní hrou ukázali soupeři, že jsem zranitelní," řekl mladoboleslavský kouč Tomáš Janeček oficiálním stránkám ČFbU.

"V dnešním zápase i v celé sérii jsme byli lepší a zaslouženě jsme postoupili a slibuji, že se o titul popereme. Děkuji všem divákům a fanouškům, kteří nás podporovali v těžkých chvílích," uvedl vítkovický trenér Michal Deus.

Semifinále play off AutoCont extraligy florbalistů - 6. zápas:
1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 10:6 (2:0, 5:3, 3:3)
Branky: 28. a 52. Hrubý, 38. a 58. Bräuer, 25. Hájek, 4. Řezanina, 13. Koňařík, 38. vlastní Jiří Bouška, 39. Veltšmíd, 53. Šebesta - 40. a 49. Curney, 30. T. Kadlec, 39. Novotný, 50. Křenek, 55. Gwuždž. Konečný stav série: 4:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články