Hlavní obsah

Oklahoma - San Antonio 106:94Oklahoma ukončila v NBA sérii 19 výher San Antonia, Durant může vyrovnat Jordana

New York

Nejdelší vítězná série této sezóny NBA skončila. Basketbalisté San Antonia po devatenácti výhrách podlehli ve čtvrtek na palubovce Oklahomy 94:106. Výrazný podíl na vítězství druhého týmu soutěže nad ligovým lídrem měl Kevin Durant, jenž dal 28 bodů.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Kevin Durant (35) z Oklahomy v souboji s Timem Duncanem ze San Antonia.

Článek

Basketbalisté San Antonia při své vítězné šňůře vyhrávali každý zápas v průměru o více než 16 bodů. I proti Oklahomě si vypracovali v první půli až jedenáctibodový náskok, ale do rozhodujícího trháku se dostali Thunder po výborném výkonu ve třetí čtvrtině. Oklahoma v této sezóně porazilo San Antonio ve všech čtyřech vzájemných zápasech.

Durant v 39. utkání v řadě překonal hranici 25 bodů a příštím zápase může vyrovnat rekord Michaela Jordana, jemuž se to povedlo čtyřicetkrát za sebou. Russell Westbrook přidal 27 bodů.

"Na vítěznou šňůru jsme vůbec nemysleli. Dnes to byl prostě další zápas, v kterém jsme viděli film o ztrátách. Učíme se z každého zápasu, ať vyhrajeme, či prohrajeme," řekl trenér Spurs Gregg Popovich, jenž nechal odpočívat Manua Ginobiliho. Střelecké statistiky Spurs vedl Patty Mills s 21 body. Na pouhých šesti bodech zůstal Tony Parker.

V druhém čtvrtečním utkání Dallas zvítězil na hřišti Los Angeles Clippers 113:107. Tři minuty před koncem Mavericks vedli o dvanáct bodů, ale poté znervózněli a domácí předvedli desetibodovou šňůru. Texaský celek si nakonec vítězství pojistil trestnými hody. S 26 body a 11 doskoky hosty vedl Dirk Nowitzki. Domácím nestačil triple double Blakea Griffina, jenž nasbíral 25 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků. Někdejší jednička draftu si v poslední minutě zvrtla kotník.

Dallas si připsal 45. vítězství v sezoně a udržel si sedmou pozici v Západní konferenci. Osmý Memphis a devátý Phoenix mají o výhru méně, ale také zápas k dobru. Mavericks do konce základní části odehrají ještě šest utkání.

NBA:
LA Clippers - Dallas 107:113
Oklahoma City - San Antonio 106:94

Reklama

Související témata: