Hlavní obsah

Česko - Rusko 19:22Házenkáři na úvod turnaje v Polsku podlehli Rusům

Lublin

Čeští házenkáři vstoupili do turnaje čtyř zemí v Polsku porážkou 19:22 s Ruskem. Sborná si od začátku vytvořila náskok, který si udržela celý zápas. V druhém utkání turnaje změří český celek v sobotu síly s Běloruskem.

Článek

Na výkonu českého týmu bylo patrné, že kvůli zdravotním potížím postrádá ofenzivní tahouny kapitána Jíchu s Horákem a také křídlo Sobola. V sestavě se tak dostalo na některé úplné nováčky.

Reprezentanti se zpočátku v útoku trápili a marně hledali recept na výborně chytajícího ruského brankáře Bogdanova. Sborná na startu odskočila do dvoubrankového vedení a postupně náskok navyšovala. Už v průběhu první půle narostla česká ztráta až na pět branek a na začátku druhého dějství už favorit vedl 17:11.

Svěřenci Vladimíra Habera pak výrazně zlepšili obranu, dokázali se soupeři přiblížit až na rozdíl dvou branek, ale víc už duel nezdramatizovali.

Haber byl s výkonem poměrně spokojený. "Uhráli jsme solidní výsledek. Jen škoda, že jsme udělali řadu technických chyb, které nás připravily o lepší výsledek," řekl Haber.

"Rusové jsou silný tým, my jsme měli problémy se sestavou, zraněními hráčů. Nastoupila řada nováčků. Byla na nich znát nervozita z prvního mezistátního utkání, ale pokud budou takhle pokračovat, můžou se do reprezentace dostat natrvalo," uvedl Haber. "Věřím, že budeme v turnaji dobře pokračovat, pro sebevědomí hráčů je důležité vyhrávat," dodal.

Turnaj v Polsku je pro český celek přípravou na červnové play off o postup na mistrovství světa. Reprezentace se v něm utká se Srbskem.

Turnaj házenkářů v polském Lublinu:
ČR - Rusko 19:22 (9:13)
Sestava ČR: Štochl, Mrkva - Motl, Hrstka, Vinkelhöfer, Konšel, Bečvář, Sklenák, Stržínek, Stehlík, Kubeš, Šindelář, Hanisch, Petrovský, Linhart, Škvařil.
Polsko - Bělorusko 27:22 (16:12).

Reklama