Hlavní obsah

Polsko - Česko 28:21Házenkáři prohráli i s Poláky a skončili na turnaji poslední

Lublin

Čeští házenkáři prohráli i závěrečný třetí zápas na turnaji v Polsku. Po porážkách s Ruskem a Běloruskem dnes v Lublinu podlehli také domácímu výběru 21:28 a obsadili poslední čtvrté místo. Turnaj ovládli bez ztráty bodu Poláci.

Článek

Čeští trenéři opět trochu zamíchali sestavou a nechali odpočívat Kubeše, Škvařila a Sklenáka. Reprezentanti stejně jako v předešlých dvou zápasech nezachytili začátek a v polovině první půle prohrávali už o šest branek.

Vstup do druhého dějství ale vyšel českému celku na výbornou. Skóroval čtyřikrát po sobě a po pěti minutách byl stav 14:14. Hosté pak chvíli drželi s vysokým favoritem krok, jenže přišla další gólová série polského celku a bylo rozhodnuto.

Češi kvůli zdravotním problémům dohrávali prakticky bez střídání. Navíc po celý turnaj scházely ze stejného důvodu opory kapitán Jícha, Horák či Sobol.

"Měli jsme sestavu takovou pomlácenou, nemohli jsme to dát dohromady. V průběhu zápasu se nám ještě zranili tři borci, takže jsme dohrávali prakticky bez hráčů na střídání," řekl trenér Vladimír Haber.

"Z toho důvodu je to dobrý výsledek i dobrý výkon řady hráčů. Je vidět, že si vzali k srdci naše pokyny. Bylo tam nasazení od všech. Sestava prakticky z naší ligy odvedla dobrý výkon proti kompletnímu polskému týmu," dodal Haber.

Turnaj v Polsku byl pro český tým přípravou na červnové play off o postup na mistrovství světa se Srbskem. "Turnaj měl pro nás velký přínos, hlavně pro ty hráče, kteří se objevili poprvé v reprezentaci a viděli, jak to funguje na vyšší úrovni než naše extraliga. Myslím, že si to vezmou k srdci a bude to ku prospěchu nejen reprezentace, ale i celé české házené," dodal Haber.

Turnaj házenkářů v polském Lublinu:
Polsko - ČR 28:21 (14:10)
Sestava ČR: Štochl, Mrkva - Jurka, Motl, Hrstka, Vinkelhöfer, Konšel, Bečvář, Stržínek, Stehlík, Šindelář, Hanisch, Petrovský, Linhart.
Rusko - Bělorusko 31:29 (16:15).
Konečné pořadí:
1. Polsko 3 zápasy/6 bodů
3. Rusko 3/4
3. Bělorusko 3/2
4. ČR 3/0.

Reklama

Související témata: