Hlavní obsah

Přítelkyní prý mrštil o zeď. Vězení stihl basketbalista Minnesoty za tři dny hned dvakrát

Minneapolis

Za jediný týden dvakrát v base! Pod koši toho pro změnu v poněkud divočejším údobí své kariéry basketbalista týmu NBA Minnesota Timberwolves Dante Cunningham moc nestihl. Během tří dnů byl opakovaně zatčen. Poprvé ve čtvrtek za domácí násilí a po propuštění na kauci byl zadržen v neděli za "teroristické výhrůžky".

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Dante Cunningham (33) z Minnesoty a Maurice Harkless (21) z Orlanda

Článek

Šestadvacetiletý Cunningham ve čtvrtek podle agentury AP fyzicky napadl svou přítelkyni. Měl ji škrtit a mrštit s ní o zeď. Po zatčení strávil noc na pátek ve vězení, na kauci 40 000 dolarů se dostal ven a mohl zase začít myslet na basketbal.

V pátečním utkání Minnesoty v Miami Cunningham nenastoupil, nicméně v sobotu se připojil k týmu a zasáhl do zápasu s Orlandem. Den poté ale putoval bývalý hráč Portlandu, Charlotte a Memphisu za mříže znovu, tentokrát za "teroristické výhrůžky". Tím se podle zákona státu Minnesota rozumí, když někdo hrozí, že se dopustí násilného činu s úmyslem terorizovat někoho jiného.

Cunningham, jenž v NBA odehrál 360 zápasů, nemá potíže se zákonem poprvé. Před třemi lety byl zadržen při nebezpečné jízdě a policie v jeho autě našla nabitou airsoftovou pistoli, marihuanu a vodní dýmku.

Reklama

Související témata: