Hlavní obsah

Nash zářil, Phoenix ale přesto prohrál

NEW YORK

Steve Nash se v nedělním zápase druhého kola play-off NBA zaskvěl osmačtyřiceti body, ani jeho životní střelecký výkon však basketbalistům Phoenixu k vítězství nepomohl. Suns prohráli v Dallasu 109:119 a stav série hrané na čtyři vítězná utkání je vyrovnaný 2:2.

Článek

Domácí získali výrazný náskok už v prvním poločase. Nastříleli jedenáct bodů za sebou a těsně před koncem druhé čtvrtiny vedli 66:45. "Nezačali jsme s takovou touhou po vítězství jako oni a doplatili jsme na to," řekl trenér Phoenixu Mike D'Antoni.

Nash zůstal mezi jeho svěřenci ve střelecké potenci osamocený. Kanadského basketbalistu jeho bývalí spoluhráči z Dallasu nechali střílet a zaměřili se na obranu jeho přihrávek, po nichž Suns často dávají snadné koše.

Nash tak měl jen pět asistencí, zatímco v třetím zápase si jich připsal sedmnáct. "Zjevně změnili taktiku. Vědí, že tohle nám nevyhovuje, že si rádi míče podáváme. Odvedli dobrou práci," složil Nash soupeřům poklonu.

Seattle vyrovnal sérii se San Anoniem

Ve Východní konferenci vyrovnali v sérii s Indianou na 2:2 obhájci titulu z Detroitu. S přispěním devětadvaceti bodů nejlepšího střelce zápasu Chaunceyho Billupse vyhráli Pistons na soupeřově palubovce 89:76.

Sedmnácti body a dvanácti doskoky se k Billupsovi připojil Rasheed Wallace, jemuž se v posledních zápasech moc nedařilo. "Mužstvo ho podrželo. Je to skvělý spoluhráč a vzal na sebe vinu za porážky v druhém a třetím zápasu," chválil svého svěřence kouč Detroitu Larry Brown. Wallace do zápasu nastoupil s nesmírnou touhou po vítězství. "Museli jsme odpovědět, nemohli jsme si dovolit prohrávat 1:3," vysvětlil.

Vyrovnaný stav je i v semifinále Západní konference mezi Seattlem a San Antoniem. Seattle na domácí palubovce vyhrál 101:89 a taktéž srovnal na 2:2. Hostům nepomohlo ani pětatřicet bodů Tima Duncana, domácí Ray Allen jich totiž nastřílel jen o tři méně a navíc se dočkal větší podpory ze strany spoluhráčů.

Luke Ridnour přidal dvacet bodů, Antonio Daniels dalších devatenáct. "Spousta chlapců přišla na palubovku a hrála skvěle. Vždycky je skvělé, když vyhrajete díky kolektivnímu výkonu, proto byl tento zápas úžasný," komentoval utkání Allen.

NBA.- 2. kolo play-off
Východní konference
Indiana - Detroit 76:89 (stav série 2:2)
Nejvíc bodů: Jackson 23 - Billups 29.
Nejvíc doskoků: O'Neal 13 - Wallace 12.
Nejvíc asistencí: Johnson 6 - Hamilton 7.
Západní konference
Dallas - Phoenix 119:109 (stav série 2:2)
Nejvíc bodů: Howard 29 - Nash 48.
Nejvíc doskoků: Dampier 11 - Marion 12.
Nejvíc asistencí: Terry 8 - Nash 5.
Seattle - San Antonio 101:89 (stav série 2:2)
Nejvíc bodů: Allen 32 - Duncan 10.
Nejvíc doskoků: Collison, James, Wilkins 6 - Duncan 10.
Nejvíc asistencí: Daniels 7 - Bowen, Parker 3.

Reklama