Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu získaly po šesti letech domácí titul

FRÝDEK-MÍSTEK

Volejbalistky Olympu Praha získaly po šesti letech mistrovský titul a navíc prošly celou sezónou bez jediné porážky. Stříbrný celek posledních tří let ukončil finálovou sérii s Frýdkem-Místkem vítězstvím 3:2 na sety.

Článek

Začátek zápasu pozdějšímu dramatu v ničem nenasvědčoval a zdálo se, že si Olymp bez větších komplikací dokráčí pro potřebné vítězství. Soupeř se s ním vždy tahal jen do poloviny setů, pak jej ale Pražanky zatlačily účinnějším servisem a lepším blokem, který roztříštil větší část frýdeckomísteckých výpadů.

Když ve třetí sadě vedli hosté 6:3, realizační tým Pražanek možná už v zákulisí vybaloval šampaňské. V pohodovém vývoji se však favoritovi nepochopitelně podlomila kolena. Domácí hráčky ze sebe vymáčkly zbytek sil a hlavně výrazně zlepšily podání.

Suverenita Olympu byla ta tam a Sokolu naopak s každým vydařeným míčem rostlo sebevědomí. V bouřlivé atmosféře se Slezanky vypjaly k heroickému výkonu, zatímco protivník kazil i snadné míče.

Zkrácený set se nesl ve znamení nevídaných bodových šňůr a zvratů - 3:6, 9:6, 10:11, 14:11. Frýdek-Místek měl tři mečboly, ale kouč Olympu Stanislav Mitáč v závěru prostřídal a dřív než se soupeř stačil rozkoukat, série pěti vítězných míčů uchovala pražskému celku neporazitelnost v letošní sezoně.

Frýdek-Místek - Olymp Praha 2:3 (-17, -23, 19, 23, -14)
Rozhodčí: Pavelek, Došlík. Čas: 112 min. Diváci: 500.
Olymp: Nováková, P. Novotná, Duspivová, Havlíčková, Šenková, Pastulová, libero Felbábová - M. Novotná, Sládková, Mühlsteinová.
Frýdek-Místek: Krupníková, Kadlecová, Šímová, Dedková, Elblová, Homolová, libero Pecháčková - Malá, Danková, Viestová, Pyšková.
Konečný stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články