Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic slaví po čtrnácti letech extraligový titul

Florbalistky Vítkovic se po čtrnácti letech radují v extralize z mistrovského titulu. V nedělním superfinále porazily v přažské O2 areně před zraky více než 6 tisíc diváků Herbadent SJM Praha 11 5:0. Ostravanky slaví titul podruhé v historii a v říjnu si zahrají na Poháru mistryň v Curychu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Florbalistky Vítkovic se radují ze zisku mistrovského titulu.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice oplatily Pražankám loňskou porážku ze superfinále 2:3. Pro Herbadent to byla první finálová porážka od začátku kralování v roce 2007 (ještě jako Děkanka Praha), během nějž vyhrál pětkrát série o titul 3:0 na zápasy a zvítězil i v roce 2012 v prvním superfinále na jediný zápas nad FbŠ Bohemians 6:2.

Po šancích na obou stranách prolomila bezbrankový stav v 19. minutě Šponiarová, která se prosadila po levé straně a povedenou střelou překonala Horňákovou. Největší šanci na vyrovnání měla ve 34. minutě Jarolímová. Suverénně nejproduktivnější hráčka play off, která v devíti duelech při cestě do superfinále nasbírala 31 bodů za 14 branek a 17 asistencí, ale minula u levé tyče odkrytou branku.

Náskok vzápětí zvýšily Vítkovice, když po střele Šupákové dorážela Pastušková. Po 86 vteřinách závěrečného dějství se dostal balónek ke Klapitové před prázdnou branku a bylo to už 3:0. Snaha Herbadentu, jemuž v play off pomáhaly i zkušené Ilona Novotná a Klára Rozumová z B-týmu, byla marná.

Naopak ještě zvýšit mohla ve 44. minutě z trestného střílení Paloncyová, ale neuspěla. Další vítkovickou penaltu neproměnila 122 vteřin před koncem Sládečková. Ostravanky pak přesto vylepšily výsledek díky gólům Ferenčíkové v přesilovce a Sládečkové v power play do prázdné branky.

Superfinále extraligy florbalistek v pražské O2 areně:
Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 19. Šponiarová, 36. Pastušková (Šupáková), 42. Klapitová (Sládečková), 59. Ferenčíková (Enenkelová), 60. Sládečková. Rozhodčí: Hejnová, Romančáková. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 6413.
Konečné pořadí extraligy:
1. Vítkovice
2. Herbadent SJM Praha 11
3. Chodov
4. FBŠ Bohemians
5. Liberec
6. Elite Praha
7. Tatran Střešovice
8. Sokol Židenice
9. Olomouc
10. Sokol Královské Vinohrady
11. FBC Ostrava
12. Jihlava

Reklama

Související témata: