Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky dělí jedna výhra od obhajoby titulu

Prostějovské volejbalistky dělí jedna výhra od šestého mistrovského titulu v řadě. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady i v druhém finále využily domácího prostředí a porazily Olymp Praha znovu 3:1. Série může skončit v úterý, třetí zápas začne v hale Olympu v 18:00.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Do Prahy pojedeme uzavřít sérii hned na první pokus, neboť pustit nebezpečný tým PVK do čtvrtého zápasu by se nemuselo vyplatit," řekl Čada.

Zatímco první set vyzněl poměrně jasně pro favorizovaný Prostějov, v druhém postihl domácí hráčky dlouhý herní výpadek a Olymp vyrovnal. V třetím dějství si naopak obhájkyně titulu vypracovaly velký náskok a pražský celek už ani mohutným finišem sadu nezachránil.

"Ve druhém setu nás bohužel postihl dlouhý újezd v jednom postavení. Tuhle naši krizi Olymp potrestal devítibodovou šňůrou a to prakticky rozhodlo o vyrovnání stavu sad na 1:1. Navíc se tím hosté dost nastartovali, často se jim dařilo bodovat po vydařené obraně. Zbytek střetnutí tak byl hodně vyrovnaný," uznal Čada.

Náš výkon postupně gradoval, pochvaloval si Mitáč

Ve čtvrtém setu Prostějov prohrával, ale trpělivě čekal na šanci. Ztrátu postupně smazal a v koncovce už razantně kráčel za vítězstvím. Olympu nepomohlo ani 22 bodů Michaly Kvapilové, v domácím týmu byla s 19 body nejlepší bývalá hráčka pražského klubu Andrea Kossányiová.

"Sice jsme začali vlažněji, možná ještě pod dojmem předchozí prohry, ale náš výkon postupně gradoval, jen velká škoda těsné koncovky třetího setu se závěrečnou chybou na bloku. Místo vyrovnání na 24:24 domácí uhráli 25:23, navíc se nám ve čtvrté sadě znovu stalo to, na co s Prostějovem často doplácíme: že nedokážeme slibně rozjetý průběh dovést k vítězství," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Prostějov a Olymp dosud v sezóně odehrály sedm vzájemných zápasů, pouze jednou ale utkání skončilo jednoznačným výsledkem 3:0. Prostějov vyhrál šestkrát.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:
Prostějov - Olymp Praha 3:1 (18, -19, 23, 21)
Rozhodčí: Krtička, Kovář. Čas: 95 min. Stav série: 2:0.
Prostějov: Maleševičová 10, Borovinšeková 12, Carterová 16, Kossányiová 19, Steenbergenová 12, Vincourová 6, libero Jášová - Soaresová. Trenér: Čada.
Olymp: Halbichová 3, Hodanová 12, Sládková 8, Kvapilová 22, Mlejnková 15, Mudrová 10, libero Dostálová - Jančaříková 2. Trenér: Mitáč.

Reklama

Související témata: