Hlavní obsah

Indiana - Oklahoma 102:97Indiana porazila Oklahomu a má šanci na první místo v konferenci

New York

Basketbalisté Indiany porazili v šlágru nedělního programu NBA Oklahomu 102:97 a mají velkou šanci na udržení první příčky ve Východní konferenci po základní části. Pacers k tomu stačí zvítězit v posledním utkání nad Orlandem, nebo jakékoli zaváhání Miami, které bude hrát ještě s Washingtonem a Philadelphií.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

David West (21) Indianě výrazně pomohl k výhře nad Oklahomou. Vlevo Serge Ibaka.

Článek

Oklahomě nestačilo 38 bodů Kevina Duranta a 21 bodů Russella Westbrooka. Vítězství Indiany v závěru pojistil David West trestnými hody a byl s 21 body nejlepším střelcem domácích. O bod méně přidali Paul George a C.J. Watson. Vynikající výkon podal i Lance Stephenson, který si připsal už pátý triple double v sezoně za 17 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků a je v tomto směru nejlepší v lize.

"Do posledního zápasu půjdeme, jako by to bylo play off. Chceme být nasazeni jako číslo jedna. Od začátku jedničku chceme, tak ji musíme získat, ne ji dostat," řekl Stephenson.

Portland udolal Golden State 119:117 po prodloužení. Vítězný koš vstřelil LaMarcus Aldridge, autor 26 bodů. Hostující Warriors přitom trefili sedmnáct trojek a o sedm z nich se postaral Stephen Curry, který celkem nastřílel 47 bodů.

Memphis zvítězil na hřišti Los Angeles Lakers a je zase o něco blíž k postupu do play off. Grizzlies o výhře rozhodli v třetí čtvrtině, kterou ovládli poměrem 34:17. Za vítězstvím je vedl Mike Conley s 24 body, Marc Gasol přidal 18 bodů a 15 doskoků. K jistotě postupu Memphisu stačí zvítězit v dnešním utkání s Phoenixem, nebo ve středu proti Dallasu.

Toronto v utkání s Detroitem promrhalo osmnáctibodový náskok, ale nakonec vyhrálo 116:107. Raptors si připsali už 47. vítězství v sezóně, což se jim povedlo teprve potřetí v historii. Kanadský celek se vrátil na třetí místo Východní konference, protože Chicago podlehlo New Yorku Knicks 89:100. V posledních dvou utkáních stačí Torontu k jistotě třetího místa mít stejné výsledky jako Chicago.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Orlando 97:88
Detroit - Toronto 107:116
Indiana - Oklahoma City 102:97
LA Lakers - Memphis 90:102
New York - Chicago 100:89
Portland - Golden State 119:117 po prodl.
Sacramento - Minnesota 106:103

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články