Hlavní obsah

Nash přiblížil Phoenixu postup do finále konference

NEW YORK

Steve Nash ve středu dovedl basketbalisty Phoenixu k vítězství nad Dallasem 114:108. Nejužitečnější hráč základní části NBA v pátém zápase druhého kola play-off zaznamenal čtyřiatřicet bodů, dvanáct asistencí a třináct doskoků a výrazně přispěl k tomu, že se Suns v sérii na čtyři vítězná utkání dostali do vedení 3:2. Šesté utkání se hraje v pátek v Dallasu.

Článek

Nash ve čtvrtém zápase nastřílel 48 bodů, ale hráči Dallasu dokázali ubránit jeho přihrávky a utkání vyhráli. Nyní sice zaznamenal o čtrnáct bodů méně, ale asistencemi pomohl svému týmu k vítězství. "Nash dnes hrál přesně jako nejužitečnější hráč soutěže. Nenašli jsme na něj odpověď, zkusili jsme všechno, co je v lidských silách," komentoval jeho výkon trenér Dallasu Avery Johnson.

Jednatřicetiletý Nash svým výborným výkonem pomohl i spoluhráčům, Amare Stoudemire využil jeho přihrávek k zaznamenání většiny ze svých třiatřiceti bodů. "Líbí se mi, když si to moji spoluhráči užívají. Ale protože jsem jeden z nejlepších střelců týmu, musím střílet, když mám prostor. Ale musím najít tu správnou rovnováhu a střílet, když jsem ve výhodné pozici, a přihrávat, když v ní stojí některý z mých spoluhráčů," popsal Nash svou herní filozofii.

Dallasu nepomohlo ani čtyřiatřicet bodů německého basketbalisty Dirka Nowitzkiho. Po prvním poločase sice Mavericks vedli 55:48, ale po změně stran naprosto selhali v obraně a inkasovali 66 bodů. "Vůbec jsme nedodržovali taktiku a prostě nás roztrhali na kousky. Jsem hodně zklamaný," litoval kouč Johnson.

NBA - 2. kolo play-off
Západní konference
Phoenix - Dallas 114:108 (stav série 3:2)
Nejvíc bodů: Nash 34 - Nowitzki 34.
Nejvíc doskoků: Stoudemire 18 - Dampier 14.
Nejvíc asistencí: NAsh 12 - Terry 8.

Reklama

Související témata: