Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova zdolaly Olymp a mají šestý titul v řadě

Prostějovské volejbalistky pošesté za sebou vyhrály extraligu. Ve finále play off porazily Olymp 3:0 na zápasy, zlaté medaile si zajistily v Praze třísetovým vítězstvím 25:19, 25:19 a 25:16. Trenér Miroslav Čada má v extralize už jedenáctý titul, před prostějovským angažmá pětkrát triumfoval s Brnem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráčky Prostějova se radují z trofeje. Mistrovský titul si zajistily, když ve finále play off porazily Olymp 3:0 na zápasy.

Článek
Fotogalerie

Olymp přitom v Prostějově favoritkám statečně vzdoroval, oba předchozí zápasy dokázal zdramatizovat a v každém získat set. Jenže v domácím prostředí špatně přihrával a poté často narážel do připravených bloků. Ty v úvodní sadě uměla překonat prakticky jen Kvapilová, ale postupem času se přestalo dařit i jí.

První i druhý set tak skončil poměrně jednoznačným rozdílem šesti bodů a Olymp měl poslední šanci. Jenže na druhé straně stála jeho bývalá opora Kossányiová, kterou finálová série zastihla ve výtečné formě, navíc příjem pražského týmu nadále značně pokulhával. Po desetibodové prostějovské šňůře vyletělo skóre na 7:16 a bylo rozhodnuto, mečbol posléze proměnila útokem ze středu sítě Borovinšeková.

Olymp nicméně jako jediný celek dokázal v této sezoně na české scéně obhájkyně mistrovského titulu porazit. V nadstavbové části extraligy zvítězily Pražanky na konci února doma 3:1, zbývajících sedm vzájemných duelů včetně extraligového i pohárového finále však ovládl favorizovaný Prostějov.

Pražský klub naposledy získal titul v roce 2008. Pak nastala éra Prostějova, který vyhrál extraligu šestkrát za sebou. Také loni i předloni ve finále porazil Olymp hladce 3:0 na zápasy.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 3. zápas:
Olymp Praha - Prostějov 0:3 (-19, -19, -16)
Rozhodčí: Fink, Hudík. Čas: 70 min. Diváci: 390. Konečný stav série: 0:3.
Olymp: Halbichová 1, Hodanová 6, Sládková, Kvapilová 16, Mlejnková 9, Mudrová 4, libero Dostálová - Trnková 5, Jančaříková. Trenér: Mitáč.
Prostějov: Maleševičová 11, Borovinšeková 7, Carterová 15, Kossányiová 9, Steenbergenová 9, Vincourová 4, libero Jášová - Soaresová. Trenér: Čada.

Reklama

Související témata: