Hlavní obsah

Věřím v medaili, kterou máme na dosah, vyhlíží trenér lovosických házenkářů Šuma finiš extraligy

Lovosice

Do konce nadstavbové části extraligy zbývá šest kol a lovosičtí házenkáři figurují na skvělém druhém místě tabulky. To je bilance, která odpovídá ambicím týmu. Medaile by jim už neměla uniknout. „Ale záleží na tom, jakou bude mít hodnotu,“ zdůraznil trenér družstva Vladimír Šuma v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

S čím jdete do finiše sezóny?

Víme, že nás čeká až do závěru května rozhodující období, co se týče boje o umístění. I když se bude hrát jen jednou týdně, už se toho moc natrénovat nedá. Spíš půjde o udržování herní pohody a s ní související dobré psychiky. Budeme se snažit eliminovat co nejvíce nervozitu a napětí, byť vypjaté momenty k extralize patří.

Jaké máte vylosování?

Pouze dva zápasy doma a čtyři venku. Přivítáme přitom na své palubovce další medailové aspiranty Plzeň a Hranice. Takže úkol bude jasný: vytěžit ve vlastní hale maximum a urvat nějaké body i u soupeřů.

Momentálně ztrácíte na vedoucí Plzeň čtyři body, zároveň vás zdobí čtyřbodový náskok před třetími Hranicemi.

Samozřejmě si uvědomujeme, že Západočeši jsou na tom aktuálně nejlépe. Ale i v nadstavbě jsme s nimi sehráli vyrovnaný zápas. V prvním poločase jsme trošku zaspali, jenže potom jsme se výrazně zlepšili a sahali jsme po bodech, takže se ukázalo, že se s Plzní dá rovnocenně bojovat. Z toho hodláme vycházet i v odvetě. Nejprve se však soustředíme na velikonoční zápas v Hranicích na Moravě.

Už si připouštíte, že zisk extraligové medaile je pro Lovosice velmi blízko?

Jelikož jsme druzí a první trojka tabulky se na dost bodů oddělila od čtvrté příčky, je medailový úspěch na dosah. Každý aspirant chce skončit co nejvýše. Rozhodne se o tom, jakou případná medaile bude mít pro nás pomyslnou barvu, tedy hodnotu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články