Hlavní obsah

Nash dovedl Phoenix do finále konference NBA

DALLAS

Posledním semifinalistou basketbalové ligy NBA se stali hráči Phoenixu Suns. K vítězství nad Dallasem 130:126 po prodloužení dovedl nejlepší celek základní části kanadský rozehrávač Steve Nash, který v závěru střílel rozhodující koše a o jediný doskok mu unikl další triple- double za sebou.

Článek

Nash hrál šest let právě v Dallasu, než se loni v létě vrátil do Phoenixu. V jeho dresu letos září, získal cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže a k pátečnímu postupu Suns přispěl 39 body, 12 asistencemi a devíti doskoky.

"Takhle dobře jsem ho ještě nikdy hrát neviděl," uvedl křídelní hráč Dirk Nowitzki, Nashův nejlepší kamarád v době společného působení v Dallasu. "Chtěl ukázat všem lidem v Dallasu, že jim chybí. Skutečně se mu to povedlo," dodal Nowitzki. Domácí tým přitom v šestém zápase neustále vedl, ve třetí čtvrtině až o šestnáct bodů. Ale Phoenixu se povedla šňůra a v závěru začal řádit Nash.

V poslední minutě čtvrté čtvrtiny dal osm bodů a jeho tříbodový koš zařídil prodloužení. V něm se Nash pokračoval ve velkolepém vystoupení, proměnil svých posledních pět střel a spolu s Shawnem Marionem (38 bodů) dovedli Suns poprvé od roku 1993 do finále Západní konference. V něm se Phoenix už od neděle utká v sérii znovu na čtyři vítězství se San Antoniem, o titul východního šampiona budou hrát úřadující mistr soutěže Detroit a Miami. Páteční zápas v Dallasu sledovalo rekordních 20 915 fanoušků.

Výsledek - play off západní konference: , 2. kolo:
Dallas - Phoenix 126:130 po prodl.
konečný stav série 2:4

Reklama

Související témata: