Hlavní obsah

Děčín si košem v poslední sekundě vynutil pátý zápas s Opavou

Děčín

O posledním semifinalistovi play off basketbalové ligy mužů rozhodne až pátý zápas. Děčín dnes vyrovnal čtvrtfinálovou sérii s Opavou díky vítězství 71:69, o kterém rozhodl košem v poslední sekundě zápasu Pavel Bosák. Postupujícího určí poslední duel v pátek v Opavě, vítěze čeká mistrovský Nymburk.

Článek

"Byli jsme svědky dalšího utkání play off jako řemen. Je úžasné pozorovat, co jsou hráči schopní vyprodukovat. S jakou intenzitou a nasazením oba týmy hrají," uvedl kouč Děčína Pavel Budínský. Jeho tým po skvělém vstupu do zápasu vedl 12:0 a ve 33. minutě měl náskok 13 bodů, který se však povedlo hostům celkem rychle zlikvidovat.

"Když soupeř změnil obranu na zónu, tak místo abychom to využili jako dobrou zbraň pro navýšení skóre, začali jsme být pasivní. Uděláme nesmyslné ztráty, útočné fauly a Opava se vrátí do hry," řekl Budínský.

Opavané podle trenéra Petra Czudka doplatili v úvodu na nekoncentrovanost. "Nebyli jsme schopní se dostat do volné střely, vybírali jsme špatné pozice, soupeř se uklidnil. Jedenáct bodů za čtvrtinu je málo, ale vrátili jsme se do utkání," uvedl kouč Opavy, která bude mít v rozhodujícím duelu výhodu domácího prostředí. "V pátém zápasu už je to jedno, jestli hrajete doma, nebo venku. Doufám, že do třetice ten mečbol využijeme. Jdeme do toho, co to půjde," prohlásil Czudek.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:
Děčín - Opava 71:69 (17:11, 34:33, 54:46)
Nejvíce bodů: Vyoral 20, Landa 15, Bosák 10 - Šiřina 21, Blažek 13, Dokoupil 12. Rozhodčí: Vyklický, Hruša, Hošek. Fauly: 21:21. Trestné hody: 20/12 - 9/7. Trojky: 11:8. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: