Hlavní obsah

Je to play off jako řemen, říká trenér děčínských basketbalistů Budínský o sérii s Opavou

Děčín

Teprve pátý čtvrtfinálový zápas mezi basketbalisty Opavy a Děčína určí čtvrtého účastníka semifinále play off Mattoni NBL. To, že zrovna tato série je momentálně vyrovnaná 2:2 na vítězství, odborníky ani příznivce nepřekvapuje. Potkávají se totiž výkonnostně srovnatelné týmy, které po základní části skončily na 4. a 5. místě tabulky. „Každopádně je to reklama na basketbal,“ prohlásil děčínský trenér Pavel Budínský.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Pavel Budínský

Článek

Kouč Severočechů působí na klubové lavičce už deset let, zažil s družstvem spoustu play off, přesto se nezdráhá hodnotit probíhající seriál s obdivem k oběma stranám. „Byli jsme svědky dalšího mimořádného utkání," tvrdil Budínský po výhře Děčína 71:69 ve čtvrtém zápase. „Hraje se play off jako řemen. Je úžasné pozorovat, co jsou hráči schopni vyprodukovat díky nasazení i kvalitě, a s jakou intenzitou jdou do každého souboje i střeleckého zakončení. Přitom se měří dva týmy, které mají ve svém středu takřka výhradně jen české hráče," zdůraznil Budínský, který byl ještě nedávno i trenérem české reprezentace a má tudíž dokonalý přehled o tuzemských basketbalistech.

Sérii s Opavou si užívá plnými doušky. „Kdyby se hrálo na čtyři vítězné zápasy, mučili bychom se navzájem pořád dokola. Ale nás to baví a věřím, že i diváky. Nikdo nechce prohrávat a víme, že v pátek v Opavě se musí rozhodnout," pravil Budínský.

Závěr si Landa užíval

Děčínští hráči nepociťují úbytek sil. „Byť je to i fyzicky náročná série, energie máme dost. Ve čtvrtém utkání jsem se na poslední vteřiny díval z lavičky. A když váš tým dá vítězný koš, je to nádhera. Jen skáčete a radujete se. Přál bych si to zažít i v Opavě," nechal se slyšet Robert Landa.

Jen slova respektu vůči svým svěřencům i soupeři má opavský trenér Petr Czudek. „Jsou to výborná utkání, v nichž dominují bojovnost, tvrdost, nasazení. A zaslouženě série dospěla až do pátého zápasu a nikdo není o krok vepředu. Vedli jsme sice 2:0 na zápasy, ale tušili jsme, že to může být ještě dlouhé. Každopádně máme třetí mečbol a snad ho využijeme," uvažoval někdejší skvělý reprezentant na opavské lavičce.

Czudek se může spoléhat i na zkušenosti Ladislava Sokolovského, nejznámější hráčské postavy v týmu. „V prvních dvou zápasech byl bodově aktivní, poté odváděl dobrou práci v obraně. Kdyby mu padla v Děčíně nějaká trojka, byli bychom spokojenější. Ale hrají to jen lidi a ne pokaždé se povede super výkon. Chceme se hlavně pozitivně naladit na páteční zápas," dodal Czudek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články