Hlavní obsah

Atlanta - Indiana 98:85Stav série 2:1Atlanta a Memphis v play off NBA dál trápí favority a vedou

New York

Basketbalisté Atlanty porazili Indianu 98:85 a vedou nad nejvýše nasazeným celkem Východní konference v prvním kole play off NBA 2:1 na zápasy. V dalších čtvrtečních utkáních Memphis zdolal Oklahomu 98:95 po prodloužení a Los Angeles Clippers zvítězili na hřišti Golden State 98:96.

Foto: Brett Davis, Reuters

Basketbalista Atlanty Jeff Teague v utkání proti Indianě.

Článek

Jediný tým, který postoupil do play off se zápornou bilancí, pokračuje v trápení vítěze Východní konference Indiany. Atlanta potvrdila, že se jí doma proti Pacers dlouhodobě daří, když je na svém hřišti porazila počtrnácté z posledních 16 utkání.

Strůjcem vítězství byl podobně jako v prvním utkání Jeff Teague, jenž nasbíral 22 bodů a 10 asistencí. Teague zasadil soupeři drtivou ránu necelé tři minuty před koncem, když v nouzi trefil těžkou trojku z jedné nohy přes Luise Scolu zároveň se signálem 24 vteřin.

"Věděl jsem, že to je trojka. Jen jsem doufal, že ji tak započítají," řekl Teague. Rozhodčí totiž zkoumali na videu, zda byl za trojkovým obloukem. Při opakovaném záběru odhalili, že atlantský rozehrávač vyšlápl do autu, ale to už rozhodčí nemohli brát v potaz. A tak šli Hawks do vedení 87:78.

Pacers vedl s 21 body a 13 doskoky Lance Stephenson. Čtrnáct doskoků si připsal Paul George, ale proměnil jen tři z 11 pokusů z pole a zůstal na 12 bodech.

Memphis vyhrál v prodloužení

Hráči Memphisu podruhé za sebou udolali Oklahomu až po prodloužení. Grizzlies v poslední čtvrtině promrhali náskok 17 bodů, ale už to vypadalo, že je čtyřmi body v řadě zachrání Tony Allen. Jenže právě on fauloval při úspěšné trojce Russella Westbrooka, který proměnil i trestný hod, a tak se šlo do prodloužení. V něm se domácí vzpamatovali a ujali se vedení v sérii 2:1.

Grizzlies, kteří doma prohráli naposledy 5. února, vedl Mike Conley s 20 body. Oklahomě nestačilo Westbrookových 30 bodů a 13 doskoků, ani 30 bodů a pět bloků Kevina Duranta. V souboji náhradníků zvítězili ti domácí 34:9.

Los Angeles Clippers vedli na hřišti Golden State až o 18 bodů, ale na druhé vítězství v sérii se nakonec hodně nadřeli. Warriors měli k dispozici poslední útok, těsně bráněný Stephen Curry však netrefil ani zařízení. Currymu se v utkání střelecky nevedlo (12/5 z pole), ale právě on dvěma trojkami v poslední minutě podržel naděje domácích.

Hosty táhl s 32 body Blake Griffin, jenž se trápil při trestných hodech (9/2). DeAndre Jordan nasbíral 14 bodů, 22 doskoků a už potřetí v této sérii zablokoval pět střel. Domácí vedl Klay Thompson s 26 body.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Atlanta - Indiana 98:85, stav série 2:1
Západní konference - 3. zápasy:
Memphis - Oklahoma City 98:95 po prodl., stav série 2:1
Golden State - LA Clippers 96:98, stav série 1:2

Reklama

Související témata: