Hlavní obsah

Phoenix prohrál se San Antoniem i druhý zápas

Basketbalisté Phoenixu nedokázali ve finále Západní konference se San Antoniem využít ani napodruhé výhodu domácího prostředí a v úterý soupeři podlehli 108:111. Nejlepší tým základní části nezachránil ani výborný výkon dvojice Steve Nash, Amare Stoudemire a v sérii hrané na čtyři vítězství Suns prohrávají už 0:2.

Článek

San Antonio ve vyrovnaném závěru podrželi důležitými koši Tim Duncan, jenž z 30 bodů dal 25 v druhém poločase, a Manu Ginobili. Basketbalista, jenž loni v Aténách dovedl v roli kapitána Argentinu ke zlatým olympijským medailím, nastřílel o čtyři body méně.

Hráči Spurs jsou tak podle historických statistik na dobré cestě k postupu do finále NBA. Žádný tým v této fázi play off totiž nedokázal sérii otočit, pokud prohrál oba úvodní zápasy na domácí půdě. "Spokojení ale ještě být nemůžeme. Sice si věříme, ale Phoenix má dobrý tým. Budou hrát, jako když nemají co ztratit. Musíme být opatrní," řekl francouzský rozehrávač Tony Parker, jenž k vítězství přispěl 24 body.

Nash, nejužitečnější hráč základní části, se v poslední sekundě pokusil vynutit si tříbodovým pokusem prodloužení, míč ale se závěrečnou sirénou skončil na obroučce. Phoenix tak poprvé od 9. dubna prohrál dva zápasy za sebou.

Nashe, který si připsal 29 bodů a 15 asistencí, mohlo po utkání těšit alespoň to, že jako první hráč ve čtyřech zápasech play off v řadě dokázal dát alespoň 25 bodů a deset asistencí. Stoudemire v duelu střelecky exceloval a s 37 body byl nejlepším kanonýrem zápasu. Navíc přidal osm doskoků.

Třetí zápas konferenčního finále je na programu v sobotu v San Antoniu. Phoenix očekává, že se do sestavy vrátí Joe Johnson, třetí nejlepší střelec týmu.

Finále Západní konference NBA:
Phoenix - San Antonio 108:111
Nejvíce bodů: Stoudemire 37, Nash 29, Richardson 18 - Duncan 30, Ginobili 26, Parker 24.
Nejvíce doskoků: Marion 12, Stoudemire 8 - Duncan a Mohammed 8.
Nejvíce asistencí: Nash 15, Stoudemire 2 - Parker 5, Ginobili a Barry 4.
Stav série: 0:2.

Reklama