Hlavní obsah

Memphis - Oklahoma 74:104Stav série 3:3Indiana, Oklahoma i Golden State si vynutily sedmý zápas

New York

Basketbalisté Indiany, Oklahomy a Golden State si výhrami ve čtvrtečních utkáních prvního kola play off NBA vynutili rozhodující sedmé zápasy. Indiana zvítězila na hřišti Atlanty 95:88 a vyřazení odvrátil i další favorit Oklahoma, která vyhrála v Memphisu 104:84. V nejdramatičtějším souboji Golden State zdolalo Los Angeles Clippers 100:99.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Kevin Durant (35) z Oklahomy střílí z těžké pozice, brání ho Marc Gasol (33) a Tony Allen (9) z Memphisu.

Článek

Indiana prohrávala tři minuty před koncem 79:84, ale zbytek zápasu hosté ovládli 16:4. K prodloužení sezony Pacers pomohl David West, který v poslední čtvrtině nastřílel 12 ze svých 24 bodů. Paul George přidal také 24 bodů.

"Zůstali jsme viset v obraně. Přestali jsme hrát, najednou chybělo tempo a pohyb. A bez toho je lehké nás ubránit," řekl atlantský rozehrávač Jeff Teague, jenž byl s 29 body nejlepším střelcem zápasu. Rozhodující sedmé utkání se hraje v sobotu na hřišti Indiany.

Memphis poprvé v klubové historii prohrál ve vyřazovacích bojích v šestém utkání. Oklahomu táhl Kevin Durant s 36 body a 10 doskoky. Russell Westbrook přidal 25 bodů. Thunder si k výhře pomohli jedenácti bloky a udrželi střeleckou úspěšnost domácích na 37 procentech.

"Kevin Durant nepotřebuje k motivaci nikoho jiného. Na takovou úroveň se nedostanete, pokud potřebujete motivovat někým cizím," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks o nejlepším střelci základní části, jemuž oklahomský tisk začal přezdívat Pan Nespolehlivý.

Před sobotním sedmým zápasem v Oklahomě zatím Grizzlies neví, zda budou moci počítat s rozehrávačem Mikem Conleym, který zápas nedohrál kvůli poraněnému stehennímu svalu.

Los Angeles Clippers se snažili v posledních vteřinách zvrátit osud utkání na hřišti Golden State, ale Matt Barnes trojkou 0,4 sekundy před koncem jen snížil na 100:99 pro domácí. Hosté okamžitě faulovali Stephena Curryho, jenž schválně minul druhý trestný hod, aby vypršela hrací doba.

Curry, nejlepší střelec zápasu, k 24 bodům připojil devět asistencí. André Iguodala přidal 15 bodů včetně důležité trojky s faulem v poslední čtvrtině, při níž se vyfauloval Blake Griffin. Hosty vedl s 19 body Jamal Crawford. Sedmé utkání se bude hrát v sobotu v Los Angeles.

První kolo play off NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Atlanta - Indiana 88:95 (stav série 3:3)
Západní konference - 6. zápasy:
Memphis - Oklahoma 84:104 (stav série 3:3)
Golden State - LA Clippers 100:99 (stav série 3:3)

Reklama

Související témata: