Hlavní obsah

Volejbalista Jakub Veselý se těší na návrat do reprezentace

Liberec

Po dvou letech se vrací do volejbalové reprezentace blokař Jakub Veselý. A měl by se stát jedním z tahounů národního týmu, který po probíhajícím soustředění v Jablonci nad Nisou má před sebou náročný blok od přípravných zápasů přes kvalifikaci na mistrovství Evropy až po Světovou ligu.

Článek

A proč Veselý v reprezentačním výběru chyběl? „Důvodem mojí absence byly problémy s dřívějším reprezentačním trenérem Bernardem, ale už bych se k tomu nevyjadřoval. Nizozemský kouč je od českého týmu pryč a i pro mě začíná nová kapitola," řekl pro Sport.cz 206 cm vysoký volejbalista.

Sedmadvacetiletý borec působí už řadu sezón v zahraničí. Tři roky strávil ve francouzském Arago de Sete, poté okusil italskou ligu v Cuneu a Modeně, odkud zamířil do polské Čenstochové. „Odehrál jsem asi to, co jsem od sebe očekával. Ale klubu se sezóna nevydařila. Měli jsme hodně zraněných, nastupovali jsme v improvizované sestavě a skončili jsme jedenáctí z dvanácti týmů. Byť to neznamenalo sestup, nikdo nemohl být s výsledky ani týmovými výkony spokojen," ohlédl se Veselý za svou letošní štací.

Po klubové sezóně rehabilitoval po operaci kolena. „A taky jsem si v Liberci, kde jsem doma, užíval rodinu a těšil se na sraz a přípravu reprezentace. O svém dalším působení ještě nemám jasno, nejsem rozhodnutý, co dál. Vypadá to, že v Čenstochové nezůstanu. Lidi se mě ptají i na případný návrat do české extraligy. Všechno může být otevřené, ale blíž nechci spekulovat a něco odhadovat," pravil s úsměvem bývalý hráč Dukly Liberec.

V reprezentaci bude patřit k nejzkušenějším borcům. „S některými kluky jsem se už potkal v nároďáku, ale nevím přesně, kolik jich bude. Ale jsou tam i mladíci, které jsem neměl možnost poznat v české extralize, protože ji nehraju už přes šest let. Věřím, že vytvoříme dobrou partu," hleděl směrem k nadcházejícím měsícům.

Kvalifikace o postup na ME je pro český volejbal momentálně prioritní akcí. „Mělo by být naší povinností se tam dostat. Světová liga? To je jakýsi bonus a krásná věc. Pokud vím, tak do Česka se tahle soutěž vrací po jedenácti letech. Budeme mít možnost zahrát si pořádný volejbal proti skvělým týmům. Očekávám i perfektní organizační úroveň," zakončil Jakub Veselý.

Reklama