Hlavní obsah

Durant je poprvé nejužitečnějším hráčem NBA

New York
Aktualizováno

Nejužitečnějším hráčem NBA byl vyhlášen Kevin Durant. Hvězdný střelec Oklahomy získal prestižní ocenění MVP poprvé v kariéře a stal se nástupcem čtyřnásobného držitele trofeje LeBrona Jamese. Na lídra mistrovského Miami zbylo letos druhé místo.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Nejužitečnějším hráčem NBA se stal Kevin Durant z Oklahomy.

Článek

Pětadvacetiletý Durant letos počtvrté za posledních pět sezón ovládl střelecké statistiky, tentokrát s průměrem rovných 32 bodů na zápas, což je jeho maximum za sedmileté působení v zámořské lize. K tomu přidal v průměru 7,4 doskoku a 5,5 asistence na utkání. Oklahoma pod jeho vedením postoupila z druhého místa v Západní konferenci do play off, kde nyní bojuje už v druhém kole s Los Angeles Clippers.

"Zaslouží si to, odehrál skvělou sezónu hodnou MVP," vyjádřil se uznale o svém nástupci James, který vyhrál anketu v předchozích dvou letech právě před Durantem. Předtím James triumfoval i v sezónách 2008/09 a 2009/10, v roce 2011 jeho panování přerušil Derrick Rose z Chicaga.

O triumfu Duranta nebylo pochyb. Ze 125 hlasujících jej na první místo zařadilo 119, zbylých šest prvních míst získal James. Za nimi se seřadili Blake Griffin z Los Angeles Clippers, Joakim Noah z Chicaga a James Harden z Houstonu. Král střelců získal cenu MVP naposledy v roce 2001, kdy se to podařilo Allenu Iversonovi.

Reklama

Související témata: