Hlavní obsah

Pardubické basketbalisty dělí jedna výhra od ligového finále

Prostějov

Basketbalisté Pardubic porazili ve třetím semifinále Prostějov 75:57 a ujali se vedení v sérii 2:1. Po druhé výhře za sebou je jediný úspěch dělí od postupu do finále a v pátek jej mohou v domácím prostředí zpečetit.

Článek

Hanákům se stejně jako v předchozím utkání nedařila střelba a soupeř je podruhé za sebou udržel pod 60 body, což se přitom proti Prostějovu nepovedlo za celou sezónu ani Nymburku. "Věřili jsme, že to zlomíme, protože hrajeme už dlouho bez střelby," litoval v televizním rozhovoru prostějovský trenér Zbyněk Choleva. "Teď musíme zase věřit. My to umíme (hrát basketbal), tak snad se probudíme," dodal.

Jeho svěřenci skoro šest minut na přelomu první a druhé čtvrtiny nedali koš ze hry a v této pasáži se jejich vedení 16:13 proměnilo v manko 17:26. Krátce se ještě vrátili do zápasu a přiblížili se na dva body, ale soupeř vedený skvěle hrajícím pivotem Travisem Nelsonem už šanci nepustil. Ve třetí čtvrtině hosté odskočili do dvouciferného náskoku, v poslední části přesáhl rozdíl i dvacet bodů (47:68).

Nelson byl takřka neomylný, proměnil 12 ze 14 střel, zaznamenal 28 bodů a přidal devět doskoků. "V útoku podal excelentní výkon, ale cením si zejména jeho obranné činnosti, kterou dnes předvedl," řekl trenér Pardubic Dušan Bohunický. "Od prvního zápasu jsme toho hodně změnili, líp bráníme, vyvarovali jsme se chyb v útoku," pochvaloval si kouč vítězů.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Prostějov - Pardubice 57:75 (17:24, 31:38, 45:57)
Nejvíce bodů: Švrdlík 18, Slezák 11, Pandula 9 - Nelson 28, Muirhead 13, Sanders 8. Rozhodčí: Dolinek, Kučera, Hošek. Fauly: 18:20. Trestné hody: 16/9 - 14/10. Trojky: 2:1. Stav série: 1:2.

Reklama