Hlavní obsah

Miami - Brooklyn 94:82 Stav série 2:0Basketbalisté Miami i San Antonia procházejí druhým kolem play off bez porážky

Loňští finalisté NBA zatím procházejí druhým kolem play off bez porážky. Mistrovské Miami ve druhém utkání porazilo Brooklyn 94:82, San Antonio si poradilo s Portlandem 114:97.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

LeBron James z Miami skáče do hlediště za míčem v zápase s Brooklynem.

Článek

Obhájci titulu z Miami po skončení základní části ještě neprohráli a ve čtvrtek přidali šestou výhru za sebou. Opět se blýskli týmovým pojetím a skvělou obranou. Hosty udrželi na pouhých 82 bodech a úplně vymazali rozehrávače Derona Williamse, který netrefil ani jeden z devíti střeleckých pokusů a odehrál nejhorší zápas play off v kariéře.

V dlouho vyrovnaném utkání byla klíčová osmibodová šňůra domácích v poslední čtvrtině a chvíli poté úsek hry, při němž Heat dokázali díky třem útočným doskokům držet míč více jak minutu a půl a nakonec skórovat. "To nás zabilo," řekl hostující Joe Johnson.

Miami mělo podruhé za sebou pět hráčů s dvouciferným bodovým přínosem. Vedl je s 22 body LeBron James, 18 přidal Chris Bosh. Od roku 2010, kdy tito dva hráči přišli do týmu, Heat nikdy neprohráli sérii, v níž vedli 2:0 na zápasy.

V dresu Nets se na 20 bodů dostal Mirza Teletovič, jenž trefil šest trojek. Základní pětka hostů nastřílela jen o osm bodů víc než náhradníci.

San Antonio rozhodlo zápas s Portlandem už ve druhé čtvrtině, v níž domácí hráči nastříleli 41 bodů. Už ve třetím utkání za sebou tak Spurs měli v poločase více než dvacetibodový náskok. "Stalo se to hodně rychle. Oni na vás chodí ve vlnách a v té druhé části nám to fakt uletělo," řekl trenér Portlandu Terry Stotts.

Sedm dvouciferných střelců Spurs vedl s 20 body Kawhi Leonard, který proměnil osm z devíti střeleckých pokusů. Tony Parker přidal 16 bodů a 10 asistencí. Za Blazers nastřílel 21 bodů Nicolas Batum, na 19 se dostal Damian Lillard.

Druhé kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Miami - Brooklyn 94:82 (stav série 2:0)
Západní konference - 2. zápas:
San Antonio - Portland 114:97 (stav série 2:0)

Reklama

Související témata: