Hlavní obsah

Washington - Indiana 63:85Wizards podali v play off svůj nejhorší výkon, Indiana tak vede

Aktualizováno

Basketbalisté Indiany a Oklahomy uspěli v druhém kole play off NBA v halách soupeřů a vedou na zápasy 2:1. Oba týmy přitom vstoupily do konferenčních semifinále nečekanými domácími prohrami. Indiana v pátek zvítězila ve Washingtonu 85:63, Oklahoma porazila Los Angeles Clippers 118:112.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Hvězda basketbalistů Indiana Paul George při zakončení v zápase s Wizards.

Článek

Washington se proti obraně favorizovaných hostů těžko prosazoval, 63 bodů bylo historicky nejhorším výkonem Wizards v play off. Domácí neproměnili 49 pokusů z pole a úspěšnost střelby měli sotva třetinovou, navíc nedali ani deset trestných hodů. Ve vítězném týmu naopak zářil autor 23 bodů Paul George.

Přitom po první čtvrtině bylo skóre 17:17 a ani v poločase ještě debaklu domácího mužstva nic nenasvědčovalo, neboť Pacers vedli jen o bod. Pak už ale hosté dominovali. „Z hlediska útoku to byl strašný zápas. Skoro to vypadalo, že se snad netrefujeme schválně," prohlásil zdrcený domácí hráč Nene.

Zato v Los Angeles se střelcům dařilo, stejně jako v obou předchozích duelech oba týmy opět překročily stobodovou hranici. Kevin Durant se v dresu vítězné Oklahomy blýskl 36 body a domácí Blake Griffin zůstal pozadu jen o dva.

V třetí čtvrtině se na palubovce přiostřilo, fanoušci viděli i krev v Griffinově obličeji po souboji se Sergem Ibakou a technických chyb rozdali rozhodčí celkem pět. Vyrovnaný souboj nakonec v závěru rozhodla sedmibodová šňůra hostů, kterou odstartovala trojka Russella Westbrooka.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Washington - Indiana 63:85 (stav série 1:2).
Západní konference - 3. zápas:
Los Angeles Clippers - Oklahoma City 112:118 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: