Hlavní obsah

Vítěz základní části NBA Phoenix je blízko vyřazení

PRAHA

Basketbalisté San Antonia porazili i potřetí Phoenix v boji o titul v Západní konferenci a jediná výhra je dělí od postupu do finále NBA. Šampioni zámořské ligy z let 1999 a 2003 v sobotu zdolali nejlepší tým základní části 102:92 a v pondělí mohou sérii ukončit. Stav 0:3 na zápasy ještě žádný klub v historii soutěže nedokázal otočit.

Článek

Strůjcem třetího vítězství San Antonia byl Tim Duncan, který dal 33 bodů a doskočil 15 míčů. Hosté selhali ve druhé čtvrtině, v níž vstřelili jen deset bodů a v poločase prohrávali o 17 bodů. V závěrečné minutě sice stáhli soupeřův náskok na šest bodů, ale Spurs jejich útok odrazili, když Duncan i Manu Ginobili bezchybně proměňovali trestné hody.

"Myslím, že chlapci se znovu našli," prohlásil spokojený kouč San Antonia Gregg Popovich.

V týmu Phoenixu se tentokrát příliš nedařilo Stevu Nashovi. Nejužitečnější hráč základní části dal 20 bodů a měl jen tři asistence, které jsou jeho doménou. "Zatím jsme nenašli způsob, jak je zastavit," posteskl si. Nejlepší střelcem poražených byl Amare Stoudemire s 34 body.

"Hráli jsme dobře, ale myslím, že můžeme být ještě lepší," řekl Duncan, který si v závěru vysloužil ovace diváků. Fanoušci vyvolávali bývalého nejužitečnějšího hráče ligy už při jeho závěrečných trestných hodech.

Navzdory pohledu do historie Phoenix chce zkusit sérii zdramatizovat. "Nikdo z kluků to jen tak nevzdá," uvedl trenér Suns Mike D'Antoni.

finále Západní konference:
San Antonio - Phoenix 102:92 (stav série 3:0)
Nejvíce bodů: Duncan 33 - Stoudamire 34
Nejvíce doskoků: Duncan 15 - Stoudamire 11
Nejvíce asistencí: Parker 7 - Nash 3

Reklama

Související témata: