Hlavní obsah

Portland - San Antonio 103:118San Antonio jde za postupem, Miami podlehlo Brooklynu

New York

Basketbalisty San Antonia dělí po třech zápasech s Portlandem jediné vítězství od postupu do finále Západní konference NBA. Po dvou jasných domácích výhrách Spurs v sobotu nedali soupeři šanci ani na jeho hřišti a vyhráli 118:103. Ve Východní konferenci naopak ve druhém kole poprvé v letošních vyřazovacích bojích zaváhalo Miami, Brooklyn obhájce titulu porazil 104:90 a snížil stav na 1:2.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Lopez (vpravo) z Portlandu svádí v zápase play off souboj s Timem Duncanem ze San Antonia.

Článek

Spurs opět na soupeře vlétli a po prvním poločase vedli o dvacet bodů. V sérii vyznívá celkové skóre z tohoto úseku hry ve prospěch Spurs v poměru 195:130, Trail Blazers za tři zápasy vedli dohromady 33 sekund a ani jednou po první čtvrtině.

Lídr San Antonia Tony Parker dal do poločasové přestávky 20 bodů, po zápase jich měl na kontě 29 a v sérii má nyní průměr 26,3 bodu na zápas. „Tony byl naším motorem. Střílel, zapojil každého hry, hrál skvěle obranu. Odehrál komplexní zápas," pochválil francouzského rozehrávače trenér Gregg Popovich.

Spurs navíc byli neomylní z čáry trestného hodu, proměnili všech 25 šestek, což klubová historie v play off nepamatuje. Domácím nebylo nic platné, že čtyři hráči základní pětky dali 20 a více bodů, nejvíc měl na kontě Wesley Matthews 22. Náhradníci se dostali do hry minimálně a souboj s lavičkou hostů prohráli 6:40.

Miami padlo

LeBron James a spol. zápas na hřišti Nets ztratili ve druhé a třetí čtvrtině, v nichž dali jen 33 bodů. „Třetí čtvrtina byla rozhodující. My dali 14 bodů a dovolili jsme jim dělat si, co chtěli," řekl James. S 28 body, osmi doskoky a pěti asistencemi byl ve všech ohledech nejlepším hráčem Heat, ale přes 10 bodů se dostali už jen Dwyane Wade (20) a Chris Bosh (12).

To soupeř měl šest dvouciferných střelců a velkou převahu při doskakování, které ovládl v poměru 43:27. O větším týmovém pojetí svědčí i dvojnásobný počet asistencí oproti soupeři (26:13). „Chtěli jsme jim ukázat, že se jich nebojíme," řekl autor 14 bodů Paul Pierce. O pět víc dal nejlepší střelec domácích Joe Johnson.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Brooklyn - Miami 104:90 (stav série 1:2).
Západní konference - 3. zápas:
Portland - San Antonio 103:118 (stav série 0:3).

Reklama

Související témata: