Hlavní obsah

Indiana - Washington 79:102Stav série 3:2Washington odvrátil vyřazení, Oklahoma otočila zápas s Clippers

New York

Basketbalisté Washingtonu zvítězili ve druhém kole play off NBA na hřišti Indiany 102:79 a snížili stav série na 2:3. Oklahoma v poslední čtvrtině smazala třináctibodový náskok Los Angeles Clippers a po výhře 105:104 vede 3:2 na zápasy.

Foto: AJ MAST, ČTK/AP

Pivot Washingtonu Marcin Gortat (č. 4) v utkání proti Indianě.

Článek

Washington potvrdil, že se mu na hřišti soupeře daří více než na vlastní palubovce. Z šesti venkovních duelů v play off Wizards prohráli jen jednou. V pátém zápase proti Indianě zakončili první půli šňůrou 17:6, jež jim dala poločasový sedmibodový náskok. Třetí část hosté ovládli 31:14. K výhře je dovedl polský pivot Martin Gortat, jenž nasbíral 31 bodů (střelba 15/13) a 16 doskoků. John Wall přidal 27 bodů.

"Pořád jsme pod tlakem my. Stačí jedna prohra a jsme venku," řekl Wall po zápase.

Wizards předčili Pacers 62:23 na doskoky, což je největší rozdíl v této statistice ve vyřazovacích bojích od roku 1985.

Jen dva hráči Pacers se dostali do dvouciferných čísel - David West nastřílel 17 a Paul George 15 bodů.

Oklahoma je blízko postupu

Hráči Oklahomy v nedělním čtvrtém utkání za posledních devět minut zápasu promrhali náskok 16 bodů a z výhry se radovali Los Angeles Clippers. V pátém zápase na vlastní palubovce se Thunder pomstili i s úroky. Ještě čtyři minuty před koncem vedli Clippers 101:88, ale zbytek utkání ovládli domácí 17:3.

Koncovku ovlivnil sporný výrok rozhodčích. Clippers vedli o dva body a měli v držení míč, o který však Chris Paul přišel. Vzápětí domácí Reggie Jackson 11 vteřin před koncem najel do koše proti bránícímu Mattu Barnesovi a po vzájemném kontaktu skončil míč v autu. Rozhodčí po zhlédnutí situace na videu přiřkli míč domácím, což rozlítilo trenéra Clippers Doca Riverse.

O pár chvil později přišel další sporný verdikt rozhodčích, kteří 6,4 vteřiny před koncem odpískali Chrisu Paulovi faul na Russella Westbrooka střílejícího za tři body. Westbrook proměnil všechny tři trestné hody a otočil na konečných 105:104 pro Oklahomu. Clippers si ještě vzali oddechový čas, po němž svěřili míč do rukou Paula, který o něj znovu přišel.

"Asi nejhorší, co jsem kdy v basketbale zažil. Všechno, co se na konci stalo, jde na můj vrub. Pokazil jsem to," povzdechl si Paul.

Westbrook byl hvězdou zápasu s 38 body, Kevin Durant přidal 27 bodů a 10 doskoků. Durant nastřílel 10 bodů za poslední dvě a půl minuty utkání. Nikdo jiný z domácího týmu nedal více než devět bodů. Hostům nestačilo 24 bodů a 17 doskoků Blakea Griffina.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Indiana - Washington 79:102 (stav série 3:2)
Západní konference - 5. zápas:
Oklahoma City - Los Angeles Clippers 105:104 (stav série 3:2)

Reklama

Související témata: