Hlavní obsah

Phoenix odvrátil vyřazení, vyhrál v San Antoniu

Nejlepší celek základní části NBA Phoenix vyhrál ve finále Západní konference v San Antoniu 111:106 a odvrátil tak vyřazení. V sérii ale stále prohrává 1:3 a celku Spurs stačí jediná výhra k postupu do finále soutěže. Výhru Phoenixu zařídil Amare Stoudamire, který byl s 31 body nejlepším střelcem vítězů.

Článek

Stoudamire se blýskl v posledních 88 sekundách utkání. Skvěle zblokoval smeč hvězdy San Antonia Tima Duncana, proměnil dva těžké průniky, doskočil dva klíčové míče a vypíchl míč soupeři. Umlčel tak kritiky, podle kterých mladý tým Phoenixu dostává lekci od zkušených hráčů San Antonia.

"Bylo to neuvěřitelné," řekla další hvězda Phoenixu Steve Nash. "I jako spoluhráč jsem jen zíral, co Amare na hřišti předvedl. Byl všude, jeho akce byly úžasné," dodala opora Suns. Nash připravil pro Stoudamirea oba koše v závěru.

Phoenixu se podařilo ubránit dvojnásobného nejlepšího hráče play-off NBA Tima Duncana, který nastřílel jen 15 bodů. Navíc se mu vůbec nedařilo při trestných hodech, kde proměnil jen tři z 12 pokusů.

Výhra je pro Phoenix povzbuzením, statistiky ale mluví jasně. Ještě nikdy nedokázal v NBA tým, prohrávající 0:3 na zápasy, otočit sérii. Bilance je 0-76. Další šanci ke snížení má Phoenix ve středu, kdy na své palubovce bude hostit zápas číslo pět.

San Antonio - Phoenix 106:111 (stav série 3:1)
Nejvíce bodů: Ginobili 28 - Stoudamire 31
Nejvíce doskoků: Duncan 16 - Marion 14
Nejvíce asistencí: Ginobili 7 - Nash 12

Reklama

Související témata: