Hlavní obsah

Miami - Brooklyn 96:94Stav série 4:1Miami a San Antonio postoupily do semifinále NBA

New York

Basketbalisté Miami a San Antonia postoupili do semifinále NBA. Obhájci titulu Heat zdolali v pátém utkání Brooklyn 96:94, loňští poražení finalisté Spurs přehráli Portland 104:82 a také sérii ovládli poměrem 4:1 na zápasy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Spokojený útočník Miami Heat LeBron James.

Článek

Miami je počtvrté za sebou ve finále Východní konference, v předchozích třech případech pokaždé postoupilo do boje o titul. Brooklyn přitom na hřišti mistrovského týmu dlouho držel naději na prodloužení série. Ještě necelých pět minut před koncem Nets vedli 91:83. Jenže pak domácí dali dvanáct bodů za sebou a těsnou koncovku už zvládli.

"Tohle byl jednoznačně zápas, který jsme měli vyhrát," litoval zklamaný rozehrávač Joe Johnson, s 34 body nejlepší střelec zápasu. Nets měli v závěru míč v držení a deset sekund na případné vyrovnání. Třikrát vyhazovali z autu, ale ani jednou se nedostali do střelecké pozice a v poslední chvíli se Johnson udribloval.

Hvězdný LeBron James přispěl k postupové výhře 29 body a devíti doskoky, důležitý výkon předvedl i Dwyane Wade s 28 body; domácí také těžili z přesné ruky při trestných hodech, protože z 31 minuli jen dva. Soupeř házel o polovinu šestek méně (15/12).

Spurs mají silnou lavičku

Spurs bez problémů porazili Portland a dokázali to z valné části bez Tonyho Parkera. Nejlepší hráč mužstva v play off odstoupil už ve druhé čtvrtině kvůli problémům se stehenním svalem. "Naštěstí máme pár dní volna, tak snad to nebude nic vážného," přál si za spoluhráče Tim Duncan.

Větší prostor pak dostali náhradníci a lavičku soupeře v zápase přehráli 40:8. "Každý dokázal zaskočit. Máme velmi solidní tým a silnou lavičku," konstatoval jeden z náhradníků Boris Diaw.

Lídry Spurs byli Kawhi Leonard a Danny Green, kteří dali po 22 bodech, náhradní rozehrávač Patrick Mills přidal 18 bodů, Duncan 16. V dresu soupeře LaMarcus Aldridge zaznamenal 21 bodů a 10 doskoků, Damian Lillard 17 bodů a 10 asistencí.

Spurs potvrdili roli nejúspěšnějšího týmu základní části a jsou ve finále Západní konference potřetí za sebou.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Miami - Brooklyn 96:94 (konečný stav série 4:1).
Západní konference - 5. zápas:
San Antonio - Portland 104:82 (konečný stav série 4:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články