Hlavní obsah

Česko - Norsko 3:0Vydařený vstup. Volejbalisté porazili v kvalifikaci mistrovství Evropy tým Norska

Českým volejbalistům se vstup do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy vydařil. Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala porazili v prvním turnaji skupiny D v Jablonci nad Nisou celek Norska 3:0 po setech 25:20, 25:20 a 25:13. V sobotu narazí Češi na Španělsko, které si poradilo s Ukrajinou 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Smeč českého volejbalisty Petra Michálka (vzadu) se snaží zablokovat Mathias Loftesnes (vlevo) a Andreas Takvam z Norska.

Článek

"S výhrou jsme spokojeni. Potvrdilo se, že Norsko je papírově nejslabším týmem skupiny," řekl trenér Zdeněk Šmejkal na webu tvcom.cz. Češi tlačili soupeře ze servisu. "Podání je náš základní kámen a bude to rys naší hry," dodal kouč.

Volejbalisté měli zápas od prvních výměn pod kontrolou. Po zisku prvního setu ale ve druhém nechali Norsko dlouho ve vedení. "Zaváhání ve druhém setu přičítám tomu, že polevila koncentrace, to jediné bych klukům vyčítal," řekl Šmejkal.

Češi koncovku druhé sady zvládli a ve třetí měli vývoj skóre opět ve své moci. Brzy získali vedení 19:9, které narostlo až na rozdíl dvanácti bodů. "Jsem moc spokojený. Je strašně důležité začít tenhle turnaj výhrou. Musím vyzvednout naši přihrávku a servis a doufám, že nám to vydrží co nejdéle," přál si smečař Kamil Baránek.

1. kvalifikační turnaj volejbalistů o účast na ME - skupina D v Jablonci nad Nisou:
ČR - Norsko 3:0 (20, 20, 13)
Rozhodčí: Stan (Rum.), Maciejewski (Pol.). Čas: 72 min. Diváci: 1000.
ČR: Kriško 17, Michálek 8, Habr 4, Král 12, Baránek 13, Veselý 5, libero Kryštof - Mach, Haník 2. Trenér: Šmejkal.
Norsko: Tvinde, Kvalen, Loftesnes, Takvam, Morken, Bjelland, libero Sundfjord - Hordvik, Janing. Trenér: Scott.
Španělsko - Ukrajina 3:1 (29, 24, -18, 24)

Reklama

Související témata: