Hlavní obsah

San Antonio - Oklahoma City 122:105Finále Západní konference NBA začalo výhrou San Antonia

Finále Západní konference NBA začalo výhrou basketbalistů San Antonia. Nad Oklahomou, které chybí kvůli poraněnému lýtku až do konce sezóny obranář Serge Ibaka, zvítězili 122:105. Hlavním strůjcem prvního bodu v sérii byl osmatřicetiletý Tim Duncan se 27 body.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Hvězda San Antonia Spurs Tim Duncan (21) se raduje z výhry nad Oklahomou.

Článek

Oklahoma sice v základní části porazila San Antonio ve všech čtyřech vzájemných zápasech, ale na úvod bojů o ligové finále neuspěla. Spurs hned v první čtvrtině předvedli šňůru 13:2, hosté však drželi krok až do třetí části. Ještě čtyři minuty před jejím koncem šla Oklahoma po koši Kevina Duranta do vedení 78:77, jenže domácí se vzápětí utrhli desetibodovou sérií a na to už Thunder nenašli odpověď.

Zraněný Španěl Ibaka chyběl Oklahomě hlavně v obraně. Už za první poločas dovolili hosté soupeři 67 bodů a v celém zápase inkasovali 66 bodů z vymezeného území. S Ibakou v sestavě dostávali z této oblasti průměrně 44 bodů.

Duncan ze svých 27 bodů nastřílel v první půli 21. Tony Parker, jehož před startem série trápilo svalové zranění, nasbíral 14 bodů a 12 asistencí. "Zkoušeli mě zdvojovat a tak jsem mohl nahrávat volnému Timovi i dalším. Dali jsme hodně snadných košů, což vám zvedne sebevědomí," řekl Parker.

V dresu Oklahomy se na 28 bodů dostal Kevin Durant, 25 bodů přidal Russell Westbrook. Zbylí členové základní sestavy ale přispěli jen pěti body Kendricka Perkinse. Nick Collison a Thabo Sefolosha zůstali na nule.

Druhý zápas bude hostit opět San Antonio ve středu. Série se hrají na čtyři výhry.

Play off NBA:
Finále Západní konference - 1. zápas:
San Antonio - Oklahoma City 122:105

Reklama

Související témata: