Hlavní obsah

San Antonio má jisté finále NBA

PHOENIX

Basketbalisté San Antonia se stali prvními finalisty NBA. Šampióni zámořské ligy z roku 2003 porazili v pátém utkání finále Západní konference vítěze základní části Phoenix 101:95 a sérii vyhráli 4:1.

Článek

San Antoniu se podařilo efektivně uhlídat Amara Stoudamira z Phoenixu, který nicméně dokázal nastřílet čtyřicet bodů a přidat šestnáct asistencí. V dresu Spurs byl nejplatnějším hráčem Tim Duncan s jednatřiceti body a patnácti doskoky.

Páté utkání nabídlo velice vyrovnaný průběh, domácí Phoenix po dvou čtvrtinách vedl o pouhý bod. Ve třetí části hry ale dokázali hráči Spurs získat osmibodový náskok a Suns už v závěru jen korigovali výsledek. Jen Stoudemire ale dokázal v závěrečné čtvrtině nastřílet sedmnáct bodů.

"Phoenix je neuvěřitelně ofenzivní celek, ale my jsme se dokázali s jeho hrou vyrovnat. Kolikrát jsme se pustili do pěkné přestřelky, naštěstí s dobrým koncem pro nás," říkal po utkání Duncan.

San AYntonio se o titul utká s Miami nebo obhájci prvenství Detroitem, jejichž duel je po čtyřech zápasech vyrovnaný 2:2. Finálová série začne 9. června.

Play-off NBA - finále Západní konference
Phoenix - San Antonio 95:101 (konečný stav série 1:4)
Nejvíc bodů: Stoudemire 40 - Duncan 31.
Nejvíc doskoků: Stoudemire 16 - Duncan 15.
Nejvíc asistencí: Nash 10 - Ginobili 6.

Reklama

Související témata: