Hlavní obsah

Prohra je zklamáním, ale máme ještě další dva pokusy, řekla Knedlíková po třetím finále ligy házenkářek

Josef PešoutSport.cz

Házenkářky pražské Slavie nevyužily první mečbol ve finálové sérii nejvyšší české soutěže. Do Mostu přijely ke třetímu zápasu za stavu stavu 2:0 na celkové prvenství, ale hráčky severočeského celku si výhrou 25:20 vynutily snížení série na 1:2 a pokračování bitvy o titul. Čtvrtý duel je na pořadu znovu v Mostě už v úterý od 18 hodin.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kateřina Dvořáková (vlevo) z Baníku Most v souboji s Hanou Kutlvašrovou ze Slavie.

Článek

Co rozhodlo o porážce Slavie? „Nebránily jsme tak dobře jako předtím dvakrát v Praze. A dostávaly jsme rychlé góly, což nás sráželo. Prohra je zklamáním, ale nemůžeme z ní dělat tragédii. Máme ještě další dva pokusy," poznamenala Jana Knedlíková, klíčová hráčka slávistického souboru. „V Mostě jsme letos ještě nevyhrály a znovu se potvrdilo, jak je to tady těžké. Domácí holky měly jako tradičně skvělou podporu fanoušků," všimla si Knedlíková.

Reálně přijal první finálový nezdar trenér Slavie Tomáš Hlavatý. „Nezachytili jsme začátek zápasu. Do druhé půle jsme šli s cílem dotáhnout manko a závěr už byl ve stylu vabank. Bohužel pro nás zůstal rozdíl pěti branek. Ale hraje se dál a musíme uznat, že Most má silné družstvo. Dokazoval to celou sezónu a ve finále touží samozřejmě po zopakování loňského zlatého úspěchu," zamyslel se kouč.

Prohru nepovažuje za zásadní komplikaci. „Nikdy jsme dopředu neřekli, že titul bude náš. Snažíme se bojovat od prvního zápasu až do konce a vyrovnané souboje k finále přece patří," podotkl 27letý trenér, který i při svém mládí vládne ženskému a dívčímu kolektivu. „Necítím, že by mě děvčata nepodporovala v mých rozhodnutích. V kádru jsou i starší hráčky než já, ale držíme pospolu jako jeden tým," tvrdil ambiciózní kouč, který není ve špičkové házení nováčkem. „Vedl jsem už jako hlavní trenér Partizánske a byl jsem asistentem v Michalovcích," připomněl svoje zkušenosti.

V mosteckém táboře panuje před úterním střetnutím optimistická atmosféra. „Doufám, že finále ještě více zdramatizujeme. Nemůžeme našim divákům udělat to, že bychom prohrály a tím by pro nás sezóna skončila," vyjádřila odhodlání Hana Martinková.

V podobném duchu hovořil i asistent mosteckého trenéra Jiří Hanus. „Finále se musí divákům líbit. Jsme rádi, že to nebylo jen na tři zápasy. Máme jistotu čtvrtého utkání a věřím, že dojde i na páté v Praze. Za dosavadní výkony bychom si to zasloužili. Základem je obrana, a pokud ji v úterý znovu zvládneme, dostaneme velkou motivaci i pro případný rozhodující zápas," nechal se slyšet Hanus, který na střídačce impulsivními gesty doplňuje hlavního trenéra Dušana Poloze.

Hráčky Slavie v pondělí večer odcestovaly zpátky do Prahy a vrátí se do Mostu až přímo k úternímu zápasu.

Reklama

Související témata: