Hlavní obsah

Most - Slavia 29:28Stav série 2:2Házenkářky Mostu vyrovnaly ve finále sérii se Slavií

O házenkářských mistryních republiky rozhodne až pátý finálový zápas, který se bude hrát v sobotu v Praze. Mostecké obhájkyně titulu dnes doma porazily Slavii 29:28 a vyrovnaly stav série na 2:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Monika Rajnohová (uprostřed) ze Slavie a hráčky Mostu Markéta Jeřábková (vlevo) a Petra Beňušková (vpravo).

Článek

Mostecké házenkářky prohrály v minulém týdnu oba zápasy v Praze, ale v pondělí dokázaly ve finálové sérii snížit na 1:2 a dnes se jim povedlo Slavii porazit v domácím prostředí i počtvrté v sezoně. Začaly s vervou a vypracovaly si tříbrankový náskok, jenže slávistky vyrovnaly a v 25. minutě je Keclíková ze sedmimetrového hodu poslala poprvé v utkání do vedení.

Poločas skončil nerozhodně 15:15, po přestávce se na hrací ploše přitvrdilo a těsná gólová přetahovaná pokračovala. Pražanky v 41. minutě vedly po přesné střele Kordovské z levého křídla 21:19, další tři branky ale dal Most.

I koncovka se potom domácímu týmu povedla. Slavia naposledy vedla 28:27 po sedmičce Keclíkové, pak ale dostala její spoluhráčka Jedličková za faul na brankovišti červenou kartu a Beňušková z dalšího sedmimetrového hodu vyrovnala. Minutu před koncem dala poslední gól zápasu domácí Růčková, po oddechovém času Slavie zkusila z pravého křídla vyrovnat Knedlíková, ale neuspěla.

V rozhodujícím utkání budou mít výhodu domácího prostředí Pražanky, které na titul čekají od roku 2010. Pátý finálový zápas začne v jejich hale v Edenu v sobotu ve 12:00.

Finále českého play off interligy házenkářek - 4. zápas:
Most - Slavia Praha 29:28 (15:15), stav série 2:2.
Nejvíce branek: Růčková 6/1, Beňušková 5/2, Weisenbilderová 5 - Knedlíková a Kutlvašrová po 6, Keclíková 6/5. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 4/4 - 6/5. Vyloučení: 2:4. ČK: 58. Jedličková (Slavia). Diváci: 950. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: