Hlavní obsah

Mistři z Nymburka oslavovali už na palubovce

NYMBURK

V červených tričkách s nápisem Mistři přebírali hráči Nymburka půldruhého metru měřící pohár pro ligové šampióny. První ho zvedl nad hlavu rozehrávač Maurice Whitfield a hned na palubovce se spoluhráči spustil oslavy, když kolem sebe stříkali šampaňským a ti odvážnější si zapálili i doutník. "Je to báječné, všichni kolem se smějí," liboval si americký rodák s českým pasem.

Článek

"Poslední krok je nejtěžší, navíc tady brali všichni titul jako samozřejmost, ale finále nebylo vůbec jednoduché. Jsme teď všichni moc šťastní, nemůžete si přát lepší završení celoroční práce a možná je dobře, že si to mohli naši fanoušci užít doma s námi," líčil Jiří Zídek, jenž svůj dres hned po závěrečném hvizdu hodil do hlediště, které praskalo ve švech.

Nadšené dva tisíce diváků uspořádaly obhájcům titulu bouřlivé ovace už v posledních vteřinách zápasu, ještě dlouho po jeho skončení jim tleskali a znovu potkat své miláčky mají šanci dnes v 16 hodin na náměstí v Nymburce.

"Do té doby budeme slavit. Půjde o spontánní, ale určitě hodně bouřlivé akce. Obhajoba titulu byla určitě obtížnější než loňská mistrovská premiéra," líčil Radek Nečas. "Minulý rok jsem o radost po titulu přišel kvůli cestě za dcerou do zámoří, takže letos za ní pojedu až později, aby mě oslavy neminuly," přiznával trenér Michal Ježdík.

Reklama

Související témata: