Hlavní obsah

Finále bolí, ale boj o obhajobu titulu za to stojí, říká mostecká házenkářka Vítková

Most

Házenkářky Baníku Most mohou dál snít sen o obhajobě mistrovského titulu. Ve čtvrtém finálovém duelu českého play off interligy zdolaly pražskou Slavii po nevídané bitvě 29:28, srovnaly stav série na 2:2 a vynutily si rozhodující pátý zápas. Hrát se bude v sobotu v Praze od 12 hodin. „Potkávají se dvě elitní družstva a ani mě nepřekvapuje dramatičnost finále,“ řekla nejzkušenější mostecká hráčka Petra Vítková.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Petra Vítková z Mostu, Monika Rajnochová ze Slavie a Kateřina Dvořáková z Mostu.

Článek

Frenetická atmosféra v hale dohnala severočeské hráčky k druhému vítězství v sérii. „Bylo to už poněkolikáté utkání roku, jak se o takových bitvách píše. A se šťastným koncem pro nás. Takže panuje spokojenost," oddechla si Vítková, která zápas intenzivně prožívala. „V posledních pěti minutách jsme nic nezabalily. Šly jsme na branku se snahou dát gól, rvaly jsme se o potřebný výsledek. Přitom série je nesmírně vyrovnaná. Je tady spousta reprezentantek na obou stranách. Jsou to zápasy, na jaké se nezapomíná. Strašně to bolí, ale o to je cennější, že pořád máme šanci na titul," líčila házenkářka, kterou nezaskočil ani fakt, že Most za stavu 28:28 zkusil riskantní hru bez brankářky.

„Máme to natrénované. Tenhle tah se občas používá a tentokrát nám dokonale vyšel. Bohudík za to. Byl to nápor na psychiku a na nervy. Na konci jsem se rozbrečela pod návalem štěstí, jak to dopadlo," přibližovala svoje dojmy Vítková, která si uvědomuje ošidnost a výjimečnost rozhodujícího zápasu.

Vítková chválila i trenéra a jeho asistenta

„Linka mezi zlatem a stříbrem je velmi tenká. Znovu očekávám minimální rozdíly mezi týmy. Slávistky budou doma pod tlakem. My jsme obhájkyně a chceme zúročit i zkušenosti z evropských pohárů. Trenér Poloz s asistentem Hanusem nás dobře vedou. Fungují motivační řeči i rozbory u videa. Víc ale neprozradím, to je tajemství, dalo by se nazvat „výrobní". Chceme do toho dát všechno. Bude to zápas na krev," vykládala Vítková, která je současně i hrající asistentkou trenéra. Má tudíž na výsledcích zásluhu nejen díky svým výkonům na hrací ploše. „Jestli mi náleží nějaký podíl, tak jen maličký," komentovala s úsměvem svou házenkářskou roli.

Trochu ji zaskočilo, že v sobotu se začíná v Praze už v pravé poledne. „Stačíme si dát jen snídani. Oběd přijde až po zápase za odměnu," dodala Vítková.

Trenér pražské Slavie Tomáš Hlavatý vnímal, že jeho svěřenkyně byly během zápasu v Mostě blízko k titulu. „Prohráli jsme o gól, i takový smutek patří k finále. Škoda, že jsme měli v závěru utkání vyloučenou hráčku. To byla naše chyba, kterou přičítám nedisciplinovanosti. Ale děvčata bojují a z toho vyplývají i fauly. V Praze čekám znovu velký boj, na který se chceme poctivě připravit," mínil slovenský kouč na lavičce Pražanek.

Reklama

Související témata: