Hlavní obsah

Indiana - Miami 83:87Stav série 1:1Basketbalisté Miami vyrovnali semifinále s Indianou

Indianapolis

Basketbalisté Miami zvítězili v druhém finále Východní konference play off NBA na hřišti Indiany 87:83 a vyrovnali stav série na 1:1. K výhře obhájců titulu z minulých dvou let přispěl 23 body Dwyane Wade.

Foto: Michael Conroy, ČTK/AP

Hvězdný LeBron James (vlevo) z Miami v souboji se C.J. Watsonem z Indiany.

Článek

Zatímco v prvním utkání vedla Indiana po celý zápas, druhý zápas přinesl 21 změn ve vedení. Ještě pět minut před koncem vedli Pacers 75:72, ale hosté předvedli desetibodovou šňůru, která jim zajistila vítězství. V závěru sice ještě Miami lehce zmatkovalo, když Wade osm vteřin před závěrečnou sirénou špatně vyhodil míč z autu, ale soupeř už nedokázal koncovku zdramatizovat.

Pro Wadea to byl jediný škraloup na bezchybné poslední čtvrtině, v níž proměnil všech pět pokusů z pole a zaznamenal 10 ze svých 23 bodů. LeBron James v závěrečné dvanáctiminutovce nastřílel 12 ze svých 22 bodů.

"Dnes jsme oproti prvnímu zápasu po hřišti létali. Dál to nebude nic hezkého. Ve finále Východní konference to nikdy není pěkný basketbal," řekl po utkání James, který dal v poslední části společně s Wadem o dva body více než celý tým Indiany.

Pacers nestačil výkon Lance Stephensona, jenž si zlepšil osobní střelecký rekord v play off na 25 bodů. Paul George proměnil jen čtyři z 16 střel z pole a zůstal na 14 bodech. Náhradníci Indiany prohráli souboj s lavičkou Miami 9:20.

Série se nyní přesouvá na Floridu, kde se v sobotu odehraje třetí utkání.

Semifinále play off NBA:
Finále Východní konference - 2. zápas:
Indiana - Miami 83:87 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata: