Hlavní obsah

Budily se vedrem i nervozitou. Na kurtu se ale Kiki a Maki cítily jako na olympiádě

Praha

Povedený start! Několik stovek diváků na štvanickém centrkurtu aplaudovalo Kristýně Kolocové s Markétou Slukovou, které na úvod turnaje Prague Open ve skupině zdolaly nizozemský pár van der Hoevenová, Smitová 21:14, 21:19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová má zatím na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Praze na Štvanici k radosti důvod

Článek
Fotogalerie

Kiki a Maki na pražském písku.

Váš vstup do turnaje vypadal suverénně.

Sluková: Já to ještě trochu rozdejchávám, je hodně velké teplo. Jsme rády, že jsme premiéru na centrkurtu takhle zvládly.

Jaký byl klíčový moment zápasu?

Kolocová: V prvním setu jsme jim daly docela hodně es, ony se nedokázaly rozehrát. Ve druhém setu to bylo dlouho vyrovnané, přišla obrana Markéty a ta myslím nakonec rozhodla.

Byly Nizozemky, které postoupily z kvalifikace, přijatelným soupeřem na úvod?

Sluková: Tady už není slabého soupeře. Ale Holanďanky nám svou hrou seděly. Pro nás byly takový střední soupeř, pro někoho by byly docela silné.

Vnímaly jste hlasitou diváckou podporu?

Kolocová: Jsme strašně rády, že lidi přišli, doufáme, že jich dorazí ještě víc. Hezky fandili, my to máme hodně rády, užily jsme si to v Londýně i tady. Musíme to k olympiádě přirovnat, doma jsme nikdy tak velký turnaj nehrály, tak jsme strašně rády, že tu fanoušci jsou.

Před turnajem jste byly zvědavé, co s vámi domácí prostředí udělá. Bylo to tedy jiné než v zahraničí?

Kolocová: Trošičku, pro mě ale nakonec ne zas tak moc. Snažila jsem se soustředit na zápas, a jestli na mě koukají lidi, které mám ráda, jedině dobře. Na druhou stranu jsme se obě shodly, že jsme nespaly až tak dobře. Takže podvědomá nervozita tam byla, ale asi to bylo i tím vedrem.

Kolik známých jste v hledišti měly?

Sluková: Nestihla jsem to během běhu na blok spočítat. (úsměv) Ale měly jsme tu rodiny i fanoušky, které neznáme, na facebooku máme početnou základnu příznivců, spousta lidí se přišla podívat. My jsme strašně rády, že nás ženou dopředu a třeba to byly ty dva bodíky, které nám pomohly ve druhém setu. Moc jim děkujeme.

Různé povzbuzující výkřiky v češtině třeba při útoku vnímáte?

Sluková: Vůbec ne, mám v tu chvíli své problémy. Slyšíme, když neuhrajeme balón, jak lidi říkají, že nevadí, ale jsme plně v té hře a ta je sama o sobě dost náročná.

Berete výhru na úvod jako první krok k vašemu premiérovému medailovému umístění na světovém okruhu?

Sluková: Jednoznačně, my jedeme jenom na medaili. (úsměv) Je to skupina, až po ní turnaj pořádně začíná. Tam už strašně záleží, kdo nám bude nalosovaný. Pocit máme dobrý, ale semifinále je strašně daleko.

Od pěti hodin hrajete s polskou dvojicí Kolosinská, Brzosteková. Co se dá mezi oběma duely stihnout?

Kolocová: Nejdřív sprcha, ještě jsme neobědvaly, jak jsme měly první zápas pozdě. Tak se půjdeme se najíst, asi se pozdravíme s nejbližšími. Určitě nepojedeme zpátky na hotel, je to blízko, ale máme dvě hodiny do rozcvičky. Snad si odpočineme. A koukám, že bych si potřebovala odlakovat nehty. (směje se)

Reklama