Hlavní obsah

Miami se ujalo vedení 3:2 v konferenčním finále NBA s Detroitem

PRAHA

Basketbalisté Miami mají blízko k prvnímu účasti ve finále zámořské ligy NBA v historii. V pátém zápase o titul šampiona Východní konference porazili obhájce titulu Detroit 88:76 a v sérii se ujali vedení 3:2. Postup mohou hráči Miami Heat slavit už v sobotu v detroitské hale. Na svého finálového soupeře již čekají basketbalisté San Antonia.

Článek

Miami ve čtvrtek zvítězilo přesto, že zápas nedohrál Dwyane Wade, který si ve třetí čtvrtině při střetu s Rasheedem Wallacem pohmoždil žebra. Start jednoho z klíčových hráčů floridského klubu v šestém pokračování série je nejistý.

"Hodně ho to bolelo. Při dýchání měl pocit, jako když ho někdo bodnul. Uvidíme, musíme čekat," řekl trenér Miami Stan Van Gundy. Před svým odstoupením dal Wade 15 bodů. "Nemohl jsem se hýbat do stran, šlo to jenom rovně. Jsem ještě mladý, tak se snad do dalšího zápasu dám dohromady," uvedl třiadvacetiletý hráč.

Ani druhá hlavní hvězda týmu Shaquille O'Neal nepředvedl obvyklou střeleckou smršť, i když měl s 20 body nejlepší bilanci v domácím mužstvu. Miami se však mohlo spolehnout i na další hráče, zápas se vydařil Udonisu Haslemovi, jenž dal 14 bodů a doskočil 13 míčů.

"Scházela nám energie, kterou soupeř do zápasu dal. V minulém utkání jsme od našich chlapců viděli po brejcích pár smečí a dneska se nic takového nekonalo. Miami hrálo prostě o dost lépe," prohlásil trenér Detroit Larry Brown. Loňské šampiony drželi ve hře Chauncey Billups s 21 body a Richard Hamilton, který dal 19 bodů. Neprosadil se Rasheed Wallace, jenž vstřelil jediný koš.

Finále Východní konference:
Miami - Detroit 88:76 (stav série 3:2)
Nejvíce bodů: O'Neal 20 - Hamilton 21
Nejvíce doskoků: Haslem 13 - McDyess 9
Nejvíce asistencí: Jones 6 - Hamilton 5

Reklama

Související témata: