Hlavní obsah

Kolocová a Sluková vyhrály v Praze bez zaváhání skupinu

Praha

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková splnily na domácím turnaji Světového okruhu v Praze základní cíl. Bez ztráty setu vyhrály skupinu A a postoupily přímo do sobotního 2. kola play off. Na Štvanici tak skončí nejhůře deváté, ale rády by na Prague Open ještě výš. V cestě jim bude stát třináctý nasazený ruský pár Jekatěrina Syrcevová, Alexandra Mojsejevová, který v základní skupině porazil českou dvojici Diana Žolnerčíková, Martina Jakubšová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost českého plážového dua Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková.

Článek

"Před turnajem jsme si umístění v desítce přály. Když bude přijatelný los, tak můžeme myslet i na pětku. Mně se desítka líbí, ale klidně bych ji pošoupla výš," naznačila Sluková ambice nejlepšího českého páru. Kolocová přikyvovala a odhodlaně dodala: "Když už desítku máme, tak si pojďme dát vyšší cíl. Pojďme si dát za cíl pětku."

Po dvou čtvrtečních výhrách dnes populární Kiki a Maki přidaly i třetí vítězství ve skupině, ale Thajky Varapatsorn Radarongovou a Tanaratthu Udomčavíovou porazily až po napínavých koncovkách. V prvním setu dokonce odvrátily dva setboly.

"Přežily jsme," vtipkovala Kolocová. "Důležitá byla střední část obou setů. Vždy jsme ujely o dva tři bodíky a jak jsme říkaly, tak jsme si jako hokejisti mohly dovolit polevit v závěru. Šly jsme klidněji do koncovky, která pak klidná nebyla," řekla.

Ve druhém setu už domácí volejbalistky vedly 20:17, ale Kolocová třikrát nedokázala úspěšně zakončit. "Všechno bylo špatně," řekla Sluková. "To jde za mnou. Já jsem to prostě neuhrála. Nešla jsem do toho na sto procent, s trošičkou obavy, a byla to chyba," řekla Kolocová.

Češky pak nicméně uspěly při čtvrtém mečbolu a po zápase si vychutnaly potlesk asi 1500 fanoušků. "Hnali nás dopředu, fandili za každého stavu a právě ty dva body rozdílu v každém setu jsou díky publiku. Nervozitu už jsme otřepaly, teď už je fandění pozitivum a přínos," řekla Sluková.

Ušetřily síly, mohly na masáž

Kolocová se Slukovou byly rády, že výhrou ve skupině ušetřily síly. Nemusely hrát 1. kolo vyřazovací části a v pátek už měly díky tomu volno. "Ono se to nezdá, ale na sluníčku je to náročné, a když se hrají vyrovnané sety, což je trošku naše chyba, tak to bere síly. Je dobře, že už nemusíme lézt na kurt a můžeme na masáž," řekla Sluková.

Ze skupin do 1. kola play off postoupily z českých párů Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou a Šárka Vorlová s Michaelou Nakládalovou, úvodní duely vyřazovacích bojů ale obě dvojice prohrály a dělí se o 17. místo. Žolnerčíková s Jakubšovou skončily ve skupině poslední a v celkovém pořadí pražského turnaje se dělí o 25. místo.

Turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu v Praze:
Skupina A:
Kolocová, Sluková (1-ČR) - Radarongová, Udomčavíová (16-Thaj.) 2:0 (22, 20)
Skupina B:
Vorlová, Nakládalová (31-ČR) - Elize Maia, Fernanda (18-Braz.) 2:0 (18, 19)
Skupina D:
Schützenhöferová, Plesiutschnigová (20-Rak.) - Žolnerčíková, Jakubšová (29-ČR) 2:0 (12, 11).
Skupina G:
Bonnerová, Hermannová (23-ČR) - Dumbauskaiteová, Povilaityteová (26-Lit.) 2:1 (13, -21, 14)
Play off - 1. kolo:
Er. Nyströmová, Em. Nyströmová (12-Fin.) - Bonnerová, Hermannová (23-ČR) 2:1 (17, -18, 15)
Kolosinská, Brzosteková (17-Pol.) - Vorlová, Nakládalová (31-ČR) 2:0 (14, 13)
Bonnerová s Hermannovou a Vorlová s Nakládalovou obsadily dělené 17. místo. Kolocová se Slukovou vyhrály skupinu a postoupily přímo do sobotního 2. kola play off. Žolnerčíková s Jakubšovou skončily ve skupině poslední a v celkovém pořadí se dělí o 25. místo.

Reklama