Hlavní obsah

Chceme medaili. Mezi bronzem a čtvrtým místem je velký rozdíl, říká kouč Bohunický o snažení Pardubic

Josef Pešout (Pardubice)Sport.czPrávo

Až do třetího a tudíž rozhodujícího zápasu dospěla série o bronz v basketbalové Mattoni NBL. Celky Pardubic a Opavy tak mají k vytoužené medaili pořád stejně blízko. A soustřeďují se už na úterní večer, kdy se poslední bitva odehraje na pardubické palubovce. „Už se projevuje únava, ale dáme do toho všechno,“ řekl trenér Východočechů Dušan Bohunický v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ilustrační fotografie.

Článek

Stav série je vyrovnaný 1:1. Cítíte zklamání z toho, že jste v opavské odvetě neudělali potřebný druhý krok k úspěchu?

Dalo se čekat, že souboj bude napínavý a že asi dojde až do třetího duelu. Přece se jen utkávají družstva, která skončila těsně vedle sebe v dlouhodobé tabulce, tedy třetí a čtvrtí. Takže se musíme smířit s pokračováním soutěže. V Opavě jsme bohužel dostali koše ze sedmnácti trojek domácích. A proti tak velké procentuální úspěšnosti rozjetého týmu se těžko vyhrává.

Co tedy nejvíc rozhodlo?

Nebyli jsme odolní ve hře jeden na jednoho. Neměli jsme Opavě dovolit ofenzivní styl, ale soupeř se opíral i o vynikající diváckou podporu, která je hnala dopředu.

Jaké stopy zanechává na hráčích nebývale dlouhá sezóna?

Ano, odehráli jsme už na pětašedesát zápasů. Je to nová zkušenost pro kluky i celý klub. Jsme však profesionály a vůbec nevidím problém v tom, že by snad pod dojmem závěru soutěže chyběla motivace. Naopak jdeme do toho naplno.

Rozhodující zápas v Pardubicích bude pro oba rivaly tečkou za ligou. Co od vrcholného souboje očekáváte?

Uvědomujeme si, že mezi třetím a čtvrtým místem v konečném pořadí je velký rozdíl. Jde přece o medaili a vnímám energii našich kluků, z nichž někteří ji ve své kariéře ještě nemají. Tím, že hrajeme doma v hale na Dukle, kde i trénujeme, jsme snad díky vlastnímu prostředí ve výhodě. Věřím, že i ta minisérie o bronz pro nás dobře dopadne.

A co říkáte na model, který určuje držitele bronzové medaile?

Hraje se na dvě vítězství, ale i to se mi zdá moc. Klidně by se o bronzu mohlo rozhodovat jen v jediném utkání na neutrální půdě, třeba jako předzápas jednoho z finálových duelů. Ale to jsou jen moje úvahy (úsměv).

Reklama

Související témata: