Hlavní obsah

Mostecké házenkářky proti Slavii dokonaly obrat a obhájily titul

Praha

Házenkářky Mostu obhájily mistrovský titul. V rozhodujícím pátém utkání finále play off otočily v hale pražské Slavie v druhé půli nepříznivé skóre a zvítězily 27:24. Severočešky jako první v sérii uspěly venku a dokonaly finálový obrat z 0:2 na 3:2 na zápasy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Házenkářky Mostu obhájily mistrovský titul. V rozhodujícím pátém utkání finále play off vyhrály v Praze nad Slavií.

Článek

Slávistky po prvních dvou duelech doma v sérii vedly 2:0, ale ani jeden ze tří mečbolů neproměnily. Nezlomily tak čtyřleté čekání na český titul.

V úvodu se přitom zdálo, že i v pátém utkání vyhraje domácí celek. Most čtvrt hodiny marně hledal recept na slávistickou obranu v čele s reprezentační brankářkou Satrapovou a Pražanky si vytvořily tříbrankový náskok. Hostující tým se ale oklepal a čtyřmi góly za sebou otočil stav.

Pak přišel další zvrat. Domácím hráčkám pomohl oddechový čas, také ony se prosadily čtyřikrát po sobě a do kabin si odnesly nadějný náskok 12:9.

Začátek druhé půle ale zastihl Slavii v hlubokém útlumu a téměř vyprodaná hala viděla další nečekaný obrat. Pražanky jako by hlavami zůstaly v šatně a slibný náskok během několika minut lehkovážně promrhaly.

Slávistky zbrkle pálily z nepřipravených pozic a za úvodní čtvrthodinu po přestávce daly jen tři branky. Naopak v mosteckém dresu se rozstřílela reprezentantka Martinková a Baník se postupně dostal až do pětigólového vedení.

Červenobílé házenkářky ještě dokázaly snížit na rozdíl tří branek, ale na větší zdramatizování rozhodujícího finálového duelu už neměly dostatek psychických sil.

Finále českého play off interligy házenkářek - 5. zápas:
Slavia Praha - Baník Most 24:27 (12:9).
Nejvíce branek: Keclíková 5/3, Stellnerová a Knedlíková po 4 - Martinková 7, Beňušková 5/2, Janoušková 4, Růčková 4/1. Rozhodčí: Opava, Válek. Vyloučení: 2:6. Diváci: 950. Konečný stav série: 2:3.
Extraliga házenkářů - 10. kolo nadstavby:
Skupina o 7. až 12. místo:
KP Brno - Zubří 26:24 (16:12)
Nejvíce branek: Hubáček 9, Hanták 7 - Trifunovič 5, Douda 4. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/2. Vyloučení: 4:4. Diváci: 137.

Reklama