Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová 2:1Spanilá jízda! Plážové volejbalistky Kolocová a Sluková si zahrají v Praze finále

Praha
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková si poprvé na turnaji Světového okruhu zahrají o titul. Při české premiéře ženského seriálu dnes na pražské Štvanici odvrátily v semifinále mečbol a porazily rakouské sestry Doris a Stefanii Schwaigerovy po setech 16:21, 21:16 a 17:15. Ve finále Prague Open se od 15:00 střetnou s Němkami Katrin Holtwickovou a Ilke Semmlerovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková oslavují vítězství a postup do finále během turnaje světového okruhu žen v plážovém volejbale v Praze na Štvanici.

Článek
Fotogalerie

„Jsme nadšené, že se to povedlo a navíc doma s neuvěřitelným publikem,“ řekla Kolocová a Sluková si utírala z tváří slzy štěstí. „Pár jich ukáplo. Vstřebáváme emoce z prvního finále a ještě k tomu doma. To je bomba!“ uvedla Sluková.

Postupem do finále Kolocová se Slukovou překonaly čtvrté místo z loňského grandslamu v Berlíně.

České volejbalistky v prvním setu přišly o dvoubodový náskok. Ve druhé polovině sady měly problém s příjmem a v šestém utkání na turnaji poprvé ztratily set. Domácímu páru se nedařil servis jako v předchozích duelech. „Hodně jsme riskovaly, obzvlášť já, a pár mi jich tam vůbec nepadlo. Naštěstí jsem u toho zůstala a potom přišly důležité bodíky," řekla Sluková.

Vpřed je žene domácí a navíc vynikající publikum

Okolo pěti tisíc fanoušků hnalo pátou dvojici z olympiády v Londýně a bojovnost pomohla českého páru druhý set získat. „Od druhého setu jsme se chytily v obraně a dopadlo to, jak to dopadlo," řekla Sluková a opět děkovala fanouškům. „Já jsem tam jednu chvíli stála na servisu a úplně mi bubnovalo v uších. Nebyla jsem schopná se soustředit, jak hektický to je. Je to úžasný, nás to strašně žene dopředu."

V tie-breaku Rakušanky odskočily do vedení o tři body. Kolocová a Sluková prohrávaly ještě 9:12 a za stavu 13:14 odvrátila Kolocová míčem za síť mečbol. „Věděla jsem, že přední část je volná a naštěstí tam nebyla polařka, která to mohla mít," oddechla si Kolocová.

Za burácení hlediště si vzápětí vypracoval mečbol i český pár, ale proměnil až druhý, při kterém poslala Kolocová "bagrem" míč do odkrytého pole. „Že mi to tam spadne na mečbol, je ode mě trošku hektický, trošku přehnaně risknutý a suverénní," usmála se. „Bylo to skvělý, mně se to moc líbilo," uvedla Sluková a parťačku objala.

Turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu v Praze:
Semifinále:
Kolocová, Sluková (1-ČR) - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová (6-Rak.) 2:1 (-16, 16, 15)
Holtwicková, Semmlerová (3-Něm.) - Ludwigová, Walkenhorstová (2-Něm.) 2:0 (19, 17)

Reklama