Hlavní obsah

Oklahoma City - San Antonio 106:97 Stav série 1:2Oklahoma s Ibakou v sestavě poprvé porazila San Antonio

Oklahoma City

Basketbalisté Oklahomy porazili San Antonio 106:97 a ve finále Západní konference NBA s ním prohrávají už jen 1:2 na zápasy. Russell Westbrook přispěl k výhře 26 body, v sestavě vítězných Thunder se opět objevil klíčový podkošový hráč Serge Ibaka, jenž vynechal obě předchozí utkání kvůli poraněnému lýtku.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Serge Ibaka (9) se vrátil do sestavy Oklahomy v pravý čas.

Článek

Ibaka, konžský basketbalista reprezentující Španělsko, odehrál v nedělním zápase téměř 30 minut, během nichž si připsal 15 bodů, sedm doskoků a čtyři bloky. "Serge je vždycky skvělý ve vymezeném území a dnes opět odvedl výbornou práci," pochválil navrátilce do soupeřovy sestavy trenér Spurs Gregg Poppovich. Ten už v úvodu série avizoval, že nevěří zprávám z tábora Oklahomy, které ohlašovaly Ibakův konec v sezóně.

Hráči San Antonia potvrdili, že se jim na palubovce Oklahomy dlouhodobě nedaří, prohráli tam poosmé v řadě. Spurs naposledy vedli ve druhé čtvrtině 36:34, ale poté přišla domácí šňůra 13:2 a hosté po zbytek utkání marně doháněli ztrátu.

Ve třetí čtvrtině domácí hráči házeli 22 trestných hodů, zatímco Spurs ani jeden. Thunder se totiž snažili více najíždět do koše, zatímco San Antonio spoléhalo na střelbu z dálky.

Ginobili dal 23 bodů, Parkerovi se nedařilo

Definitivní zlom v utkání přišel v úvodu poslední čtvrtiny, kdy hosté mohli snížit na rozdíl šesti bodů, jenže rozhodčí jim odpískali útočný faul a tříbodový koš neuznali. Thunder odpověděli sérií 10:2 a San Antonio stáhlo své největší hvězdy ze hřiště.

Nejlepším střelcem Spurs byl Manu Ginobili, který nastřílel v první půli dvacet ze svých 23 bodů. Tim Duncan přidal 16 bodů, nedařilo se zato Tonymu Parkerovi, jenž proměnil jen čtyři z 13 střel z pole a zůstal na devíti bodech. V domácím celku Westbrook těsně předčil Kevina Duranta, který dal 25 bodů.

Za poslední čtyři roky se Oklahomě povedlo třikrát zvítězit v sérii, v níž prohrávala 1:2 na zápasy. Čtvrté utkání se v její hale hraje v úterý.

Play off NBA:
Finále Západní konference - 3. zápas:
Oklahoma City - San Antonio 106:97 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: