Hlavní obsah

Indiana - Miami 93:90Stav série 2:3George odvrátil vyřazení basketbalistů Indiany 37 body

Indianapolis

Basketbalisté Indiany porazili na své palubovce Miami 93:90 a odvrátili tak bezprostřední hrozbu vyřazení. Paul George přispěl k výhře 37 body a Pacers snížili stav finálové série Východní konference na 2:3. Miami bude mít druhou možnost postoupit do finále NBA v pátek před domácími fanoušky.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

Paul George z Indiany (vlevo) dribluje před LeBronem Jamesem z Miami.

Článek

Vývoj utkání ovlivnily problémy LeBrona Jamese s fauly, kvůli nimž ve druhé čtvrtině odehrál jedinou minutu. Přesto v poločase Miami vedlo 42:33. Ve třetí čtvrtině však James rychle nasbíral čtvrtý a pátý faul a opět opustil hřiště. Toho domácí využili ke šňůře 20:4.

Heat táhl při Jamesově výpadku Chris Bosh, který dal 20 bodů a deset míčů doskočil. V poslední části ale Indiana smazala náskok hostů a utkání dospělo do vyrovnané koncovky. Pět sekund před koncem za stavu 92:90 pro domácí mohl Bosh zajistit Miami čtvrtý titul Východní konference v řadě, jeho trojkový pokus ale nebyl úspěšný.

"Měli jsme dost příležitostí, abychom to dotáhli k vítězství. Nedokázali jsme se ale dostat z problémů," konstatoval po zápase trenér Miami Erik Spoelstra. Jeho svěřencům k výhře nepomohlo ani patnáct trojek. Heat však stříleli pouhých osm trestných hodů.

George byl v rytmu

Pacers k výhře dovedl George, jenž v poslední čtvrtině nasázel 21 ze svých 37 bodů. Spolu s Davidem Westem se postarali o posledních 36 bodů svého týmu v zápase.

"Prostě jsem to cítil. Byl jsem v rytmu. Musel jsem být agresivnější než dosud. Měl jsem pozice a dostal jsem se do laufu," řekl po utkání George, jenž si připsal i šest získaných míčů. V utkání se střelecky prosadilo jen šest hráčů Indiany, West nastřílel 19 bodů.

Díky šesti trojkám se v dresu Miami na 18 bodů dostal Rashard Lewis. Osmnáct bodů přidal i Dwyane Wade. James odehrál jen 24 minut, proměnil dvě z deseti střel z pole a zůstal na sedmi bodech. Jamesovi se teprve podruhé v kariéře stalo, že se v utkání play off nedostal do dvouciferných čísel.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 5. zápas:
Indiana - Miami 93:90 (stav série 2:3).

Reklama

Související témata: