Hlavní obsah

Čtvrté místo je zklamáním, připouští kapitán Pospíšil neúspěch basketbalistů Pardubic

Pardubice

Medailové ambice nenaplnili basketbalisté Pardubic. Třebaže měli blízko ke třetímu místu v Mattoni NBL, unikl jim bronz na domácí palubovce v rozhodujícím zápase s obětavější Opavou. „Je to zklamání, takhle jsme si závěr sezóny nepředstavovali,“ posteskl si kapitán pardubického týmu Zbyněk Pospíšil v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Už vás přebolely chmury z toho, že Pardubice završily soutěžní ročník v Mattoni NBL bez očekávaného úspěchu?

V klubu není samozřejmě nikdo, kdo by mohl být spokojen se čtvrtým místem. Je to zklamání. Chtěli jsme skončit výš. Třetí příčkou po základní části jsme získali relativně dobrou pozici pro play off i s vědomím, že v semifinále nenarazíme na suverénní Nymburk. Ale ani příznivější varianta, co se týče soupeře, svůj efekt nepřinesla. Prohráli jsme s Prostějovem a boj o bronz s Opavou jsme nezvládli.

Analyzujete příčiny poklesu formy v závěru sezóny?

Bohužel jsme se nedokázali vyrovnat s tlakem, provázejícím rozhodující zápasy. Posledních pět utkání v play off se nám nevydařilo. Už předtím jsme měli výkyvy ve výkonech. Celkově tak převažuje negativní hodnocení, což nás mrzí.

Jaká je tedy nálada v hráčském kádru po dlouhé sezóně?

Každý si musí sám probrat v hlavě, co mohl konkrétněji víc udělat pro lepší výsledky. Ale teď už s tím nic nesvedeme. Medaile nám prostě chybí a s tím jsme se rozešli. V létě budeme mít o čem přemýšlet, abychom se poučili a zkusili letošní zklamání napravit.

Máte představu o příští sezóně?

To je ve hvězdách. Spíš by ale otázka ohledně perspektivy pardubického basketbalu měla směřovat na někoho povolanějšího a z pohledu funkce vyššího, než jsem já. Tedy na představitele vedení klubu.

Reklama

Související témata: