Hlavní obsah

Česko - Černá Hora 3:0Suverénní volejbalistky porazily v kvalifikaci ME Černou Horu

Plzeň
Aktualizováno

České volejbalistky dál drží neporazitelnost v boji o postup na mistrovství Evropy. Tým italského kouče Carla Parisiho v pátek na úvod druhého kvalifikačního turnaje využil domácí prostředí, v Plzni porazil Černou Horu zcela suverénně 3:0 na sety a s plným bodovým ziskem vede skupinu C.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

České volejbalistky se radují z vítězství nad Černou Horou.

Článek

Dalším soupeřem českého týmu budou v sobotu Slovinky, před kterými mají tříbodový náskok a výhra jim zajistí s předstihem postup. V neděli uzavřou kvalifikaci duelem se Španělskem, které dosud získalo jen dva sety.

Zápas s Černou Horou, který Češky vyhrály bez ztráty setu už minulý týden v Madridu, měl jasný průběh. Domácí výběr dominoval ve všech činnostech, v obraně měl celkem 15 úspěšných bloků a v každém setu rychle ovládl hru.

"Nedostaly jsme se do žádné těžké situace a potvrdily roli favorita," konstatovala kapitánka českého týmu Helena Havelková na svazovém webu. "Obtížné v těchto zápasech je, že se sníženou kvalitou hry se snižuje i naše pozornost a my se přizpůsobujeme hře soupeře. Nyní se musíme dobře připravit na zítřejší rozhodující zápas," řekl kouč Parisi.

Vítěz skupiny postoupí přímo na šampionát, který se bude hrát v příštím roce v Nizozemsku a Belgii, druhý celek čeká baráž. Na minulé mistrovství Evropy se české volejbalistky probojovaly právě až z baráže, v níž porazily Rumunsko.

Druhý kvalifikační turnaj volejbalistek o účast na ME - skupina C v Plzni:
ČR - Černá Hora 3:0 (12, 15, 17)
Rozhodčí: Rydland (Nor.), Papadopol (Rum.). Čas: 72 min.
Sestava a body ČR: Mlejnková 12, Rutarová 6, Havlíčková 15, Havelková 10, Sajdová 10, Vincourová 4, libero Chlumská - Dostálová, Trnková 3. Trenér: Parisi.
Nejvíce bodů Černé Hory: Hadžisalihovičová 8, Milovičová a Kovačevičová po 4. Trenér: Milačič.
Slovinsko - Španělsko 3:1 (9, 15, -20, 24).
Tabulka:
1.ČR4400012:112
2.Slovinsko4300110:49
3.Černá Hora410033:73
4.Španělsko400042:120

Reklama

Související témata: