Hlavní obsah

Česko - Španělsko 3:2České volejbalistky zdolaly Španělky až po tuhém boji

Plzeň

České volejbalistky porazily v Plzni v závěrečném utkání kvalifikace o účast na mistrovství Evropy 2015 Španělsko až po tuhém boji 3:2. Po dvou vyhraných setech nezvládly české hráčky koncovku třetího setu, vypadly z herního rytmu a úspěch si zajistily až v tiebreaku, který vyhrály 15:12.

Foto: Petr Eret, ČTK

Volejbalistka Markéta Chlumská z národního týmu se raduje se spoluhráčkami.

Článek

Přímý postup na mistrovství Evropy v Nizozemsku a Belgii si zajistily svěřenkyně trenéra Carlose Parisihio už po sobotním vítězství nad Slovinskem. Oběma turnaji v Madridu a v Plzni prošly české hráčky bez porážky a ztratily v šesti zápasech pouze tři sety.

"Cením si dnešního vítězství, o které jsme museli až nečekaně tvrdě bojovat. Na hráčkách se už projevila únava z náročného programu. Důležité pro psychiku je, že jsme zvládli koncovku tiebreaku," uvedl kouč Parisi, který dal vedle zkušených opor Havlíčkové, Havelkové a Sajdové v základní sestavě příležitost Trnkové, Smutné a Vanžurové. První sadu zvládly české hráčky bez problémů, soupeřkám povolily pouze 15 bodů.

Ve druhém setu ale bojovně naladěné Španělky zlepšily obranu na síti i podání a herně srovnaly krok. Koncovku druhé sady ještě český tým zvládl, v dalších dvou setech ale doplácely domácí hráčky na nevynucené chyby. Španělky v obou koncovkách soupeřkám utekly vždy na rozdíl tří bodů a stáhnout náskok bylo nad síly českých hráček.

Také v rozhodujícím tiebreaku Španělky domácí favoritky potrápily. Vedly 3:1, stačily ještě za stavu 7:10 srovnat skóre, závěr utkání však už české hráčky nepustily z rukou. Utkání trvalo 128 minut.

"Zápas byl velice náročný. Zkomplikovaly jsme si jej tím, že jsme nezvládly koncovku třetího setu. Ubývaly nám síly, ale ještě jsme v závěru zabojovaly. Celou kvalifikaci jsme zvládly podle plánu a postoupily přímo na mistrovství Evropy," uvedla pro TVcom nejlepší hráčka českého týmu Aneta Havlíčková, která zaznamenala 33 bodů.

Druhý kvalifikační turnaj volejbalistek o účast na ME - skupina C v Plzni:
ČR - Španělsko 3:2 (15, 23, -23, -23, 12)
Rozhodčí: Probst (Něm.) a Rydland (Nor.). Čas: 128 minut. Diváci: 780.
Sestava a body ČR: Havlíčková 33, Havelková 20, Sajdová 15, Trnková 11, Vanžurová 8, Smutná 4, libero Chlumská - Mlejnková, Rutarová, Kvapilová 3, Dostálová. Trenér: Parisi.
Nejvíce bodů Španělska: Estebanová 16, Porterová 14, Guerrerová 12.
Slovinsko - Černá Hora 3:0 (17, 15, 21)
1.ČR6510018:317
2.Slovinsko6400213:712
3.Španělsko610147:154
4.Černá Hora610053:163

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články