Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Stiekemaová, Meertensová 2:1Plážové volejbalistky Kolocová a Sluková na úvod ME vydřely výhru

Cagliari

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vstoupily vítězně do mistrovství Evropy, ale na první výhru ve skupině E se v italském Cagliari nadřely. Pátý nasazený pár v úterý skoro až po hodinovém boji porazil Nizozemky Michelle Stiekemaovou a Ilke Meertensovou 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kiki a Maki - Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková

Článek

Kolocová a Sluková, vítězky nedávného turnaje Světového okruhu v Praze, v utkání se Stiekemaovou a Meertensovou ztratily první set 18:21, ale druhý získaly jasně poměrem 21:10. V rozhodujícím tie-breaku český pár zvítězil 15:12.

"Je tu hodně větrno, takže se smazávají rozdíly. Začínat set na lepší straně často znamená vést třeba 6:1 nebo 5:2, nám déle trvalo si na podmínky zvyknout, i proto to byl relativně boj," popsaly české olympioničky.

Jejich dalšími soupeřkami budou ve středu Švýcarky Tanja Goricanecová s Tanjou Hüberliovou a ve čtvrtek Němky Victoria Bienecková a Julia Grossnerová. "Zdá se, že tu žádný zápas nebude jednoduchý, vypovídají o tom i jiné dosavadní výsledky z dneška," uvedly Kolocová a Sluková ze Sardinie.

Ostatní české páry vstoupily do šampionátu porážkami ve dvou setech. Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou podlehly devátým nasazeným Švýcarkám Heidrichové a Zumkehrové, Robert Kufa s Janem Hadravou prohráli dvakrát 19:21 s německou dvojicí Fuchs, Flüggen a Jan Dumek s Přemyslem Kubalou nestačili na turnajové šestky Semjonova s Krasilnikovem z Ruska.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):
Muži
Skupina A:
Fuchs, Flüggen (16-Něm.) - Hadrava, R. Kufa (17-ČR) 2:0 (19, 19)
Skupina F:
Semjonov, Krasilnikov (6-Rus.) - Kubala, Dumek (27-ČR) 2:0 (12, 15)
Ženy
Skupina E:
Kolocová, Sluková (5-ČR) - Stiekemaová, Meertensová (28-Niz.) 2:1 (-18, 10, 12)
Skupina H:
Heidrichová, Zumkehrová (9-Švýc.) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:0 (11, 16)

Reklama